Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Плевнелиев: Радев не спазва Конституцията и това трябва да се знае от хората

Политика

Плевнелиев: Радев не спазва Конституцията и това трябва да се знае от хората

Снимка:

Това, което прави президентът, е най-прекият път към диктатурата

„Радев днес не спазва Конституцията и това трябва да се знае от хората“, настоя в ефира на Нова тв президентът Росен Плевнелиев. По думите му това, което настоящият президент прави, е най-прекият път към диктатурата.

„Денонощно се хули държавата от 4 години. Ако може държавният глава във всеки едни момент, когато правителството не му угажда, да му поиска оставката, ние вървим към диктатура. Аз съм дал решения, а не като Радев“, изтъкна Плевнелиев.

За бившия държавен глава няма съмнение, че втората вълна на коронавируса е факт.

„Цифрите са обезпокоителни. СЗО отчита рекорд след рекорд всеки ден. Нямаме добри новини”, подчерта Росен Плевнелиев, президент на България от 2012 до 2017 г. За него е важно, че правителствата във всички страни знаят, че трябва да постигнат баланс – от една страна да се защитят хората от рисковите групи, а от друга да не се затваря икономиката.

„Днес България стои много по-добре, отколкото през 2008 г. Вероятно, по статистика на ЕС, ще се окаже, че тази година България ще бъде една от най-малко засегнатите от кризата страни. През 2008-2009 г. беше много трудно. Сега е по-различно. Вземат се мерки, надявам се да е по-лесно”, допълни Плевнелиев. Той коментира и новината, че Microsoft реши да инвестира 1 млрд. долара в Гърция.

 „Microsoft не организираха търг, в който да получават оферти от други държави. Гърция се модернизира изключително бързо. Microsoft отидоха там, защото получиха договор от правителството на страната за няколко милиарда евро”, посочи Плевнелиев. По негова оценка безспорно Гърция днес е много по-напред, отколкото преди няколко години.

По думите му през годините България е направила не малко. „Имаме всички поводи за гордост, че имаме толкова бърз интернет. Създадохме 165 000 добре платени работни места в сферата на информационните технологии. Но все пак сме в конкурентна среда. Гърция не спи, инвестира милиарди”, коментира Росен Плевнелиев.  


Коментари (10)

ДА "...това, което настоящият президент прави, е най-прекият път към диктатурата."

Мутрата Радев затова вика "Мутрите вън"!
12.10.2020 10:03 / Отговор
ЛУМПЕНА РАДЕВ НЕ ИСКА ДИКТАТУРА! - ИСКА РАЗПАДАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ НА 2 ПО-СЛАБИ ДЪРЖАВИ! ТОВА Е ЗАДАЧАТА ПОСТАВЕНА МУ ОТ КРЕМЪЛСКАТА БАНДА.
ТАКА РУСКА СЪРБИЯ СТАВА ЛИДЕР НА ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ.
12.10.2020 20:31
Z Президентът левнелиев отново говориказва истини и отново ще активира хейтърите.
12.10.2020 10:18 / Отговор
z Простете, Плевнелиев - изпуснал съм буква
12.10.2020 10:19 / Отговор
Калин Браво, много точно казано!!
Ние не се страхуваме!
НАСИЛИЕТО И ОМРАЗАТА СА ИЗРАЗ НА БЕЗСИЛИЕ!??
12.10.2020 11:44 / Отговор
Недоразумението пак се изплю. Защо Volkswagen и Microsoft ни заобикалят, защото нарушаваме всички европейски ценности за правова държава, корупция и крадене в големи размери, много лошо законодателство, подчинена прокуратура на мафията. А това магаре Плевнелиев го изкарват на трибуната, защото най-вероятно и той е намазал от далавери, докато беше регионален министър. Тъпчо, Президентът Радев не е нарушил Конституцията, КС се произнесе.
12.10.2020 12:53 / Отговор
Аут! Фейк-хейтър!
12.10.2020 14:30
Мдам Кога точно КС се е произнесъл, че Радев не е нарушил конституцията???? Такова становище на КС май е само несбъднат блян в главата на "Недоразумението".
12.10.2020 16:51
реалист Фолксваген не ни заобикаля. Нашата транспортна мрежа и излазът ни към Света не са удобни за такива количества автомобили. Нямаме, вече евтина работна ръка и голям вътрешен пазар. Едва ли, реално сме присъствали на инвестиционна им карта, просто си го въобразихме и самопредложихме, белким стане. Турция предлага реални предимства, огромно пристанище в Измир на Бяло море, голям вътрешен пазар с държавна поръчка, а и финансов държавен подарък (сигурно с персонални такива) извън Европравилата. За Майкрософт е ясно, Гърция директно иска, а в САЩ има много и влиятелни гръцки избиратели, а и мантрите, Гърция "люлка на демокрацията и културата" и Византия-Източната Римска империя.
12.10.2020 16:57
Избивам комплекси всякакви. Пожелавам ти някога в клетият ти живот,изпълнен с омраза и невежество и ти да станеш такова недоразумение!
12.10.2020 19:04

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още