Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Плевнелиев: Радев постоянно повтаря – първо оставки, пък после ще видим какво ще правим

Политика

Плевнелиев: Радев постоянно повтаря – първо оставки, пък после ще видим какво ще правим

Снимка:

Важно е как ние като нация ще минем през тази криза, така че да надградим, а не да нарушим демокрацията

"Днес не сме чули нищо от българската социалистическа партия, още повече от техния президент Румен Радев, който постоянно повтаря първо оставки, пък после ще видим какво ще правим", заяви в студиото на БНТ Росен Плевнелиев, президент в периода 2012–2017 г..

"Не е честно към обикновения човек, затова аз считам от гледна точка не на една или друга политическа сила, а от гледна точка на интереса на обикновения гражданин, на обикновения избирател, днес трябва да си дадем сметка къде се намираме всъщност. Има сблъсък на два лагера. Едните яростно искат оставките на другите, същевременно обаче няма никакво доверие, самият президент на републиката отказва да играе мост между едните и другите. Отказва да играе ролята на държавен глава, такава каквато е присъща на един демократично избран президент, не на демократична парламентарна република", продължи Плевнелиев.

По думите му се намираме се в една критична ситуация. "Не е важна съдбата на правителството или на парламента. Важно е обаче как ние като нация имаме план да минем през тази криза, така че да надградим, а не да нарушим нашата демокрация и да дадем отново ускорение на европейското развитие. За мен като обикновен човек това е важно", категоричен бе Плевнелиев.

Аз съм дълбоко потресен от това, което се случи само преди седмица, когато президентът отиде в Народното събрание, изправи се пред полупразната зала и каза: Искам оставката ви", т.е. държавният глава брутално наруши Конституцията и законите на държавата пред очите на целия народ, каза той.  


Коментари (4)

Хм... "Радев се е засилил като камикадзе"! /БНТ/
БСП - също. Камикадзета срещу парламентарната република, срещу ЕС и НАТО, на които сме членове. Няма да ги огрее. Партията на Нинова я чака най-големия провал.
13.09.2020 11:02 / Отговор
ПЛЕВНЕЛИЕВ СЕ ДОКАЗА КАТО ДЪРЖАВНИК, ИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК. РУМЕН РАДЕВ СЕ ДОКАЗА КАТО ПРЕДАТЕЛ. ПРОСТАК ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ.
13.09.2020 11:29 / Отговор
Анастас #
Всичко си нарежда Логично когато
се използват истинските определения:

Божков TV - Made for Bojk'oFF
Мая Мазолова - Made for Bojk'oFF
Мазолова ги Убива - Made for Bojk'oFF
Трио Чичковци - Made for Bojk'oFF
Боец - Made for Bojk'oFF
Хулиганско Агитки - Made for Bojk'oFF
МУТРАТА Румен Радев - Made for Bojk'oFF
Възраждане Русофили - Made for Bojk'oFF

ДеБъйците - Made for ДПС

ДСБ - Нагъзени Бай Гъзове

АБВ - Made for RUSSIA

- Нещо да съм изпуснал ...!!???!!

(синтезиращо)
13.09.2020 13:35 / Отговор
кесо Президента Плевнелиев забравя, че вместо Румбата мисли друг - таварищите Путин и Решетников, а той като "истински" военен изпълнява без да разсъждава баш, като в любимата му съветска армия.
13.09.2020 14:11 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още