Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Плевнелиев: Разочарован съм от заявката за конфронтация и кратък живот на това НС

Политика

Плевнелиев: Разочарован съм от заявката за конфронтация и кратък живот на това НС

Плевнелиев: Разочарован съм от заявката за конфронтация и кратък живот на това НС - Tribune.bg
Снимка:

„Един стандартен популизъм, който той прие като своя идеология още от ден първи“, беше коментарът му за словото на Радев

Това, което лично ме разочарова като държавен глава, е заявката за конфронтация, заявката за кратък живот на това Народно събрание и отказът от популистката партия „Има такъв народ“ да застане зад най-важното си искане - за мажоритарен вот. Това заяви в кулоарите на парламента пред bTV Росен Плевнелиев, президент на България (2012-2017).

„Тук вече българският народ може да се чувства дълбоко излъган, но това правят популистите“, допълни той.

„Видяхме неспазване на Конституцията, което считам, че е истински повод да се притесняваме. Много малко изказвания по същество, много популизъм“, на мнение е Плевнелиев.

Относно словото на президента Румен Радев, той заяви, че е изрекъл „тежки думи“,  а също е имало и конфронтация с управляващите.

„Един стандартен популизъм, който той възприе като своя идеология още от ден първи. И отново нищо конкретно. Когато тези конфликти са в рамките на нормалното, когато никога не се губи добрият тон, когато не губим визията, че само заедно, съединението прави силата, можем да вървим напред, тогава е добре, но когато президентът прекрачи всички граници, дори не спазва и Конституцията? Чухте как всички се кълнат във върховенството на закона, но Конституцията не се спазва от държавния глава“, заяви Росен Плевнелиев.   

„Христо Иванов, чудесно, в своето изказване той наблегна изключително на върховенството на закона, но мълчи за това, че държавният глава не спазва Конституцията вече втора година“, допълни той.                                                                                                                                                                                                                                                                                  

                                                


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети