Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Плевнелиев: Разочарован съм от заявката за конфронтация и кратък живот на това НС

Политика

Плевнелиев: Разочарован съм от заявката за конфронтация и кратък живот на това НС

Плевнелиев: Разочарован съм от заявката за конфронтация и кратък живот на това НС - Tribune.bg
Снимка:

„Един стандартен популизъм, който той прие като своя идеология още от ден първи“, беше коментарът му за словото на Радев

Това, което лично ме разочарова като държавен глава, е заявката за конфронтация, заявката за кратък живот на това Народно събрание и отказът от популистката партия „Има такъв народ“ да застане зад най-важното си искане - за мажоритарен вот. Това заяви в кулоарите на парламента пред bTV Росен Плевнелиев, президент на България (2012-2017).

„Тук вече българският народ може да се чувства дълбоко излъган, но това правят популистите“, допълни той.

„Видяхме неспазване на Конституцията, което считам, че е истински повод да се притесняваме. Много малко изказвания по същество, много популизъм“, на мнение е Плевнелиев.

Относно словото на президента Румен Радев, той заяви, че е изрекъл „тежки думи“,  а също е имало и конфронтация с управляващите.

„Един стандартен популизъм, който той възприе като своя идеология още от ден първи. И отново нищо конкретно. Когато тези конфликти са в рамките на нормалното, когато никога не се губи добрият тон, когато не губим визията, че само заедно, съединението прави силата, можем да вървим напред, тогава е добре, но когато президентът прекрачи всички граници, дори не спазва и Конституцията? Чухте как всички се кълнат във върховенството на закона, но Конституцията не се спазва от държавния глава“, заяви Росен Плевнелиев.   

„Христо Иванов, чудесно, в своето изказване той наблегна изключително на върховенството на закона, но мълчи за това, че държавният глава не спазва Конституцията вече втора година“, допълни той.                                                                                                                                                                                                                                                                                  

                                                


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати