Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Плевнелиев: Вирусът развенча популистите

Политика

Плевнелиев: Вирусът развенча популистите

Плевнелиев: Вирусът развенча популистите - Tribune.bg
Снимка:

*Росен Плевнелиев, „24 часа“

В България президентът популист Радев громеше денонощно корумпираните елити, парламент и правителство. Днес обаче хората разчитат на същото това правителство и парламент, за да ги преведат през кризата. Това изнерви борещият се яростно за властта генерал. Изявленията му от последните дни ясно показват това.

Изявлението му от преди няколко дни, че лекарите, а не политиците трябва да говорят, е поредният грандиозен гаф на генерала-президент. Точно обратното е вярно - в труден момент политиците трябва да се изправят с лице пред народа и да говорят, и то всеки ден.

Тази неделя пък видяхме Радев да налага вето и отново яростно да критикува правителството и парламента, сеейки разделение и напрежение в решителен за здравето на нацията момент, без да даде или да бъде част от решението.

Пандемията обезоръжи популистите. Днес можем да кажем - царят е гол. Популистите са силни да се заиграят със страховете и надеждите на хората, но са безпомощни в труден момент заради своя деструктивизъм, силно его, некомпетентност и липса на план. Не силно его, а силни институции са решението в труден момент.

Популистите обаче отслабват институциите. Да оставим настрана Тръмп, но дори и в България е очевидно, че президентът популист Радев е на власт повече от три години, но не е дал нито едно решение , няма нито една своя инициатива, няма екип, няма приоритети.

*Текстът е публикуван със съкращения


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

В десятката! " Популистите са силни да се заиграят със страховете и надеждите на хората, но са безпомощни в труден момент заради своя деструктивизъм, силно его, некомпетентност и липса на план. "
Браво, г-н Президент!
23.03.2020 13:46 / Отговор
Стефан Попов Поздравление за Президента Плевналиев, Истинския Български ПРЕЗИДЕНТ за неговата публикация!
пРезидентът Радев, руския шпион, рубладжията грипенов да се скрива и да си ходи!
23.03.2020 17:05 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп