Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Плевнелиев: Румен Радев е първият български президент популист

Политика

Плевнелиев: Румен Радев е първият български президент популист

Плевнелиев: Румен Радев е първият български президент популист - Tribune.bg
Снимка:

Президентът не е никакъв фактор във външнополитически план, категоричен беше той

„Трудно ми е да скрия разочарованието си от голяма част от действията на президента Радев. Това е първият български президент популист.“ Това заяви президентът (2012 – 2017г.) Росен Плевнелиев пред bTV.

„Дори обръщението му от преди дни – изключително популистко. Не му прилича на държавен глава да поставя под въпрос основните институции на българската държава и да казва, че дори БСП не била алтернатива на сегашното управление“, обясни Плевнелиев. По думите му президентът обяснил в обръщението си, че единствената алтернатива е той. „Тук има противоконституционност – разделя нацията, принизява институциите“, възмути се той.

Плевнелиев направи анализ на действията на президента. „Президентът Радев външнополитически не е никакъв фактор-нула. На Запад няма доверие към него, няма кой да го чуе. На Изток е интересно. Русия му зашлеви звучен шамар. Не остана капка съмнение, че цялото него заиграване с проруската нотка и русофилството на българския народ, остава без всякакво покритие“, каза Плевнелиев. И допълни, че досега в българската история не се е случвало президент да отиде на посещение в Русия и нещата да се случат по този начин.

„Никога не се беше случвало да отиде на посещение в Кремъл, от 6 минути изявления една да говори президентът на Русия и то да говори за Бойко Борисов“, обясни Плевнелиев. Според него, след като не може да свърши нищо извън България, Радев ще работи в страната.

Той коментира и министерските оставки. Категорично, ако бях на мястото на Николай Нанков, щях да подам оставка и нямаше да допусна да има ревизия, посочи Плевнелиев. По думите му трябва да се изясни, че тази оставка не е по вина и министрите не са виновни за това кой как е изпълнил и проектирал един път. Но министърът носи морална отговорност, каза той.

„2006-та имахме подобна катастрофа в Бяла, БСП управляваха и тогава никой не подаде оставка, после имаше още един случай и пак никой не подаде оставка. Когато те са на власт подобни морални действия на министри не се наблюдават. В този случай е важно да се влезе в същината на договорите. Този път е имал проект за рехабилитация, изпълнен ли е както е заложен, трябвало е да се предвиди и качеството на пътя”, категоричен беше Плевнелиев.

По думите му в момента няма политическа криза. Правителството е стабилно и категорично не може да се говори за предсрочни избори.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети