Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. По повод Международния ден на учителя – ГЕРБ потвърди ангажимента си за двойно увеличение на заплатите

Политика

По повод Международния ден на учителя – ГЕРБ потвърди ангажимента си за двойно увеличение на заплатите

По повод Международния ден на учителя – ГЕРБ потвърди ангажимента си за двойно увеличение на заплатите - Tribune.bg
Снимка:

Милена Дамянова: Без грамотни хора не може да има икономическа перспектива

Над 100 страни отбелязват Международния ден на учителя от 1966г. насам, обърна се към колегите си в зала народният представител от ГЕРБ Милена Дамянова. От името на партията, която представлява, тя препотвърди ангажимента за двойно увеличение на заплатите в сферата на образованието у нас.

„Решението за двойно увеличение не е внезапно, а се прави за да имаме мотивирани учители и качествено образование. Без грамотни хора не може да има икономическа перспектива“, обясни Дамянова.

Ръстът за заплатите на учителите е осигурен с предвидените 1 милиард 380 млн. лв. в бюджета, напомни тя и допълни, че единствено при правителството на Пламен Орешарски не бяха предвидени средства за това перо. Освен това към настоящия момент още 65 млн. лв. са предвидени за квалификация на преподавателите у нас. Още 1 млн. и 700 хил. лв. ще се използват за по-добрата подготовка на българските учители.

„Това е само началото. То е основата на политиката на партия ГЕРБ в образованието. Ако не се борим за всяка промяна, няма да преодолеем предизвикателствата, трупани с години. Нуждата от по-добра подготовка на преподавателите е основна препоръка към страната. Голямата задача е да имаме образовани и адекватни на времето си поколения, а това е невъзможност без учителите“, завърши Милена Дамянова. 






Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати