Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. По инициатива на Станишев – ПЕС се обявиха срещу намаляването на партийните субсидии у нас

Политика

По инициатива на Станишев – ПЕС се обявиха срещу намаляването на партийните субсидии у нас

По инициатива на Станишев – ПЕС се обявиха срещу намаляването на партийните субсидии у нас - Tribune.bg
Снимка:

ПЕС сме готови за сътрудничество с партията в България, членуваща в лявото европейско политическо семейство – БСП, се посочва в позицията

„Днес, по моя инициатива, президиумът на ПЕС прие позиция относно намаляването на партийните субсидии в България. Въпросът беше обсъден от представители на 29 партии от цяла Европа, членуващи в нашето политическото семейство. Заседанието на президиума се проведе в Хелзинки при домакинството на финландския премиер и лидер на управляващата социалистическа партия Анти Рине, тъй като страната в момента е председател на Съвета на ЕС“. Това съобщи във Фейсбук президентът на ПЕС Сергей Станишев.

„В становището посочваме, че новите мерки засягат най-вече опозицията в България и създават риск от отстъпление от демократичните практики и върховенството на закона. Времето и начинът, по който тези промени бяха приети, оставят впечатление за политически ход с цел поставяне на основната опозиционна партия, членуваща в ПЕС – БСП, в неравностойна позиция в предизборна обстановка.

С промените се дава възможност за неограничени дарения и спонсорство на политически партии от частни фирми, без необходимите законови гаранции, установени в други държави-членки на ЕС. Драстичното намаляване на субсидиите представлява сериозна заплаха за демокрацията в България, особено при сегашното политическо управление в страната.

ПЕС ще продължи да наблюдава въздействието на тези мерки и сме готови за сътрудничество с партията в България, членуваща в лявото европейско политическо семейство – БСП.“, пише още Станишев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати