Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. По пътя на българските превозвачи: Андрей Новаков обикаля най-проблемните граници

Политика

По пътя на българските превозвачи: Андрей Новаков обикаля най-проблемните граници

По пътя на българските превозвачи: Андрей Новаков обикаля най-проблемните граници - Tribune.bg
Снимка:

Евродепутатът Андрей Новаков продължава пътуването си по маршрута на българските шофьори на товарни автомобили. Вчера той обяви, че цели да покаже колко чакат превозвачите по границите и колко ощетени са от това, че все още не ни приемат в Шенгенското пространство.   

„Прави са всички, които ми писаха да посетя още от проблемните граници за нашите шофьори. Точно това ще направя. Вземам малко сън и продължавам с кола към Видин, Русе и Кулата. Ще опиша всичко видяно - мъчнотията, с която всеки ден се борят шофьорите, загубите за фирмите и растящия евроскептицизъм. Ще го преведа и изпратя до всички колеги в ЕП, за да се види какво може да причини ветото на една държава“, съобщи Новаков в четвъртък.

Тази сутрин пред БНТ той подчерта, че това в България не може да се случи и иска да покаже на колегите си от Австрия, че това не може да продължава повече и иска ясен срок кога България ще бъде приета в Шенген и по суша, и по море.

„Изборите в Австрия със сигурност оказват влияние, заложници сме на удължаването на някоя политическа кариера. Работим усилено, за да влезем в Шенген. Вчера получих безброй съобщения от шофьори да отида по пунктовете, това ще направя. Продължавам към тези граници, ще опиша всичко което съм видял, ще го преведа и ще го занеса на колегите от австрийската делегация, за да им покажа какво причиняват те на хората със своя инат и двойни стандарти“, заяви още Андрей Новаков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети