Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. В кампанията Петков обиколил много райони и видял, че са откъснати – без магистрали, мостове и жп линии

Политика

В кампанията Петков обиколил много райони и видял, че са откъснати – без магистрали, мостове и жп линии

В кампанията Петков обиколил много райони и видял, че са откъснати – без магистрали, мостове и жп линии - Tribune.bg
Снимка:

„От името на ПП/ДБ искам отговорно да заявя, че е време след толкова безуспешни опити е време НС да започне реално да работи и да решава проблемите на хората. Не с изпразнена от съдържание реторика, а с реална законодателна програма, която да решава истински важните проблеми на България“.

Това заяви в изявление от името на групата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ бившият премиер Кирил Петков.

Той подчерта, че България има най-плодородните земи в Европа и единственият начин да имаме достъпни храни без оскъпявания е земеделската комисия в НС да говори пряко с браншовите организации.

„Без оскъпявания, без отровни пестициди. Земеделието трябва да стане основен приоритет“, каза той.

По време на кампанията Кирил Петков обиколил много райони и видял че са напълно откъснати – без магистрали, без мостове, без тунели без жп линии.

„Да, тук можем да сочим с пръст виновните. Чувал съм включително от нашите критици, които удобно забравят последните 30 години, че за 164 работни дни нашето правителство не ги е построило. Но моят апел е към всички – време е да запретнем ръкави и тази така нужна инфраструктура да бъде построена и да бъде решен проблема с незаконните строежи, да изготвим проекти, да направим прозрачни процедури“, каза той.

Петков заговори за отделяне на България от Румъния по пътя за Шенген.

„Българите не трябва да се чувстват като втора ръка европейци. Заслужаваме да се присъедимим към Шенген заедно с Румъния“, заяви той.

Според Петков за влизане в Шенген ни е нужен механизъм за контрол на главния прокурор, реформа в службите за сигурност, реален контрол на ГКПП „Капитан Андреево“ и да ни имат доверие.

Той призова за приемане на техния антикорупционен закон (чиято цел е поставяне на Бойко Рашков начело на КПКОНПИ), защото всички българи искат да скъсат с корупцията. В плановете на ПП/ДБ е още приемане на социален бюджет, който обаче е с 3% дефицит и без вдигане на данъците - като се спрат течовете.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети