Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Почина депутатът Валентин Касабов

Политика

Почина депутатът Валентин Касабов

Почина депутатът Валентин Касабов - Tribune.bg
Снимка:

Парламентът го почете с минута мълчание

Депутатът от “Обединени патриоти” Валентин Касабов е починал снощи. Това съобщи в началото на пленарното заседание председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

“Снощи след кратко боледуване ни напусна нашият приятел и народен представител от 3-и Избирателен район- Варна Валентин Касабов. Поклон пред паметта му”, сподели Караянчева. Тя помоли депутатите за минута мълчание в памет на политика от НФСБ.

Премиерът Бойко Борисов също изказа съболезнования на страницата си във Фейсбук. „Бог да прости Валентин Касабов. Изказвам своите съболезнования към семейството и близките му. Светла му памет!“, написа министър-председателят. 

Депутатът Валентин Касабов бе в медикаментозна кома, след като негови жизненоважни органи отказаха заради усложнения от прекараната ковид инфекция.

Касабов е роден на 6 февруари 1958 г. в Бургас, в семейството на лекари. Завършва „Българска филология“ във ВТУ. Започва работа като журналист през 1987 г. за местни и национални вестници. 

Избран е за общински съветник в Бургас от листата на движение „Георгьовден“ в периода от 1999 г. до 2003 година, но напуска и се обявява за независим. На местните избори през 2007 г. влиза в Бургаския ОбС, 2-ри от листата на партия „Атака“. През ноември 2009 г. заедно с още 10 съветника от „Атака“ напуска партията. Те посочват че „не припознават в действията на парламентарната група на „Атака" двадесетте принципа и цели на партията, заради които те са влезли в местната власт“.

През месец май 2011 г. е един от учредителите на партия „Национален фронт за спасение на България“, на която е избран за съпредседател.

На местните избори през 2011 г. е избран за общински съветник в Бургас, от листата на партия НФСБ. През 2014 г. и 2017 г. е избран за народен представител, съответно от листите на Патриотичен фронт и Обединени патриоти от 2 МИР-Варна.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Stefan Бог да прости.

Беше мъжкар, така ще го запомня, непримирим срещу ИК и сека форма на измислени ценности.
18.12.2020 10:12 / Отговор
Важното е, че Гошо Тъпото,ще живее...
18.12.2020 11:40 / Отговор
Mihaela Бог да го прости!
Не хвърляше яйца и риба, не беше на протестите с Гошо.
Такива,като Гошо в България са с предимство-ВИП персони.
18.12.2020 12:57 / Отговор
ЛЕИН БОГ ДА ГОПРОСТИ, ПОЧИВАЙ В МИР.
БЕШЕ ЕДИН ОТ ГОТИНИТЕ ДЕПУТАТИ..НЯКОЙ ТРЯБВА ДА СЕ ПОУЧАТ ОТ НЕГО..
18.12.2020 13:46 / Отговор
БГ Малцина бяха така прями като него! Дано се намерят хора , които да продължат това ,на което той държеше!
18.12.2020 22:08 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп