Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Подадоха документите за регистриране на ПП "Няма такава държава"

Политика

Подадоха документите за регистриране на ПП "Няма такава държава"

Подадоха документите за регистриране на ПП Няма такава държава - Tribune.bg
Снимка:

Партията на Слави Трифонов беше учредена точно преди месец

Сценаристът Тошко Йорданов и още няколко души от екипа на Слави Трифонов подадоха днес в Софийски градски съд документи за регистриране на партията му "Няма такава държава".

Те предоставиха списък с около 3700 подписа на хора, подкрепящи партията, като законът предвижда подписката да е подкрепена от минимум 2500 души. Според правилата за регистрация на новоучредени формации в едномесечен срок от подаването на молбата Софийският градски съд трябва да я разгледа в открито заседание и след това да се произнесе с решение в 14-дневен срок от заседанието.

„Името на партията „Няма такава държава“ ще бъде регистрирано и няма никакви проблеми, защото спазваме закона", заяви Йорданов на излизане от съда.

Тошко Йорданов, който е и зам.-председател на партията, добави, че за всичките бъдещи решения медиите ще бъдат информирани, когато те бъдат взети. А всичко останало са спекулации.

На въпрос - в кой политически спектър все пак ще бъде новата партия - ляво, дясно или в центъра, той отговори, че "има време и за този въпрос".

"Пред страната и пред нас има проблеми, дали са леви или десни. Това ляво/дясно е да си чешем езиците, отдавна няма такова измерение", категоричен бе той.

А на въпрос като какви се самоопределят във формацията заяви: "Като партия "Няма такава държава".

Той коментира защо Мая Манолова е била първият гост в първото предаване на Йорданов "Студио Хъ" в новата телевизия на Слави Трифонов "7/8 TV" така:

„Защото е супер актуално, тя остана втора на балотажа с много малка разлика, дори сякаш въпросът за изхода от изборите ще стои в съда... затова беше гост." По думите му хората на победителя са били по всички национални телевизии, включително и днес.

 "Студио Хъ" е публицистично предаване, гостите си ги избирам аз. С екипа сметнахме, че така ще е по-интересно, да се чуе другата гледна точка, допълни Тошко Йорданов.

На въпрос дали ще се коалират  с Мая Манолова, сценаристът отговори, че все още е рано за подобни въпроси.

Партията „Няма такава държава” беше учредена точно преди месец, на 5 октомври. Сред основните цели на формацията, описани в учредителната декларация, са засилено участие на гражданите във взимането на решения чрез референдуми, смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна, намаляване на депутатите от 240 на 120, както и възможност за дистанционно и електронно гласуване, и въвеждане на задължително гласуване на избори и референдуми.

Трифонов е избран за председател на партията, а зам.-председатели са неговите сценаристи.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети