Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Тази вечер със самолет на НАТО пристига дарение от Китай

Политика

Борисов: Тази вечер със самолет на НАТО пристига дарение от Китай

Снимка:

Борисов на посещение в компания за дезинфектанти с 25-годишен опит

Пред медии във Велико Търново премиерът Бойко Борисов обяви, че тази вечер със самолет на НАТО се очаква да пристигне дарение от Китай за България. То бе договорено след разговор на премиера Борисов с президента и премиера на Китай – Си Дзинпин и Ли Къцян.

Премиерът Бойко Борисов посети завод за дезинфектанти.

„Голямо благодаря! Не само, защото произвеждате прекрасни дезинфектанти, а защото с голямо сърце направихте дарение за стотици хиляди левове за Министерството на здравеопазването, за нашите лекари, медицински сестри, болници. Направихте голямо дарение вчера и за църквите и манастирите в България“, заяви министър-председателят Бойко Борисов, който посети завода на „Хигиенно-медицинска индустрия“ ООД. Компанията има 25-годишен опит в своята сфера. Екипът от 150 души произвежда хигиенни материали предимно за професионална употреба и най-вече за приложение в лечебните заведения.

Министър-председателят изрази благодарност към кмета на Велико Търново Даниел Панов, както и към всички кметове в цялата страна, социални служби и екипи на патронажа, които са изключително активни и постоянно са в помощ на нуждаещите се българи по време на извънредното положение заради COVID-19.

„На вас още веднъж голям поклон за щедростта и голямото сърце, защото в първите моменти на болестта, когато тя дойде, дезинфектантите бяха изключително важни и вие се отзовахте“, каза премиерът Борисов пред ръководството на завода във Велико Търново. Той отбеляза, че те и други подобни предприятия разнасят славата на България из цяла Европа.

„Австрийската държава дари на Италия 3 тона дезинфектанти, а ние дарихме 8 тона дезинфектанти на Министерството на здравеопазването, които те са разпределили“, заяви управителят и съсобственик на завода от Велико Търново Виктор Азманов.

По време на посещението си в Деня на българската конституция министър-председателят Бойко Борисов поздрави жителите на Велико Търново по случай приетата преди 141 години Търновска конституция, която е била една от най-демократичните за времето си. Премиерът изтъкна, че за развитието на града държавата е дала над 50 милиона лева.

„Завършването на автомагистрала „Хемус“ ще е като пълноводните реки, които ще променят града. Така че нека се пазим 2-3 седмици, това ми е молбата - заради вас, заради нас, заради всички“, подчерта министър-председателят Бойко Борисов.

„В него ще има респиратори и маски от най-висок клас за самите лекари. Самолетът ще бъде пилотиран от американски пилоти – две жени. Ще го чакат и американският, и китайският посланик, и нашият министър на здравеопазването, както и шефът на Щаба, за да може още утре дарението да бъде разпределено и да тръгне към болниците“, добави министър-председателят Бойко Борисов.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още