Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Политически партии искат да яхнат протеста в „Красна поляна“

Политика

Политически партии искат да яхнат протеста в „Красна поляна“

Политически партии искат да яхнат протеста в Красна поляна - Tribune.bg
Снимка:

Целта на тази демонстрация е да се харесат на ромите във Факултета, обясниха местните

Политически партии искат да яхнат протеста в "Красна поляна". Това обясниха пред Bulgaria on air създателят на групата "#За Красна поляна" Цветан Фиков и представителите на Инициативния комитет в района Десислава Вучева и Мария Пенчева. По думите им единствената цел на утрешната демонстрация е организаторите да се харесат на ромите в столичния квартал "Факултета".

Фиков обясни, че организаторите на протеста са представители на АБВ и БСП. По думите му те искат да се възползват от каузата на жителите, които протестират за облагородяване на района вече три години.

"Двамата господа, които организират протеста са представители на политически партии - единият е на АБВ, а другият е кандидат за кмет на квартала от БСП. Тяхната кауза цели единствено да се харесат на ромите във "Факултета". Затова и искат изграждане на канализация и инфраструктура там. Това може да стане, само когато бъдат премахнати всички незаконни жилища и къщи. Изгради ли се инфраструктура те ще бъдат узаконени", разясни Фиков пред репортера Милена Енчева.

Десислава Вучева и Мария Пенчева пък обясниха, че ако исканията на Инициатвния комитет в квартала не бъдат изпълнени, то жителите са готови на стачни действия. Те разкриха, че въпреки десетките разговори с властта до момента никой не се е ангажирал с решение на проблемите на квартала.

"Това е нашата битка за проблемите на квартала. Не желаем никоя политическа партия да яхва протеста. Ако нашите искания не бъдат изпълнени, ние сме в стачна готовност", казаха те.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати