Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Политико”: Социалистическата партия на Радев – пропита от корупционни скандали и връзки с организираната престъпност

Политика

„Политико”: Социалистическата партия на Радев – пропита от корупционни скандали и връзки с организираната престъпност

Политико: Социалистическата партия на Радев – пропита от корупционни скандали и връзки с организираната престъпност - Tribune.bg
Снимка:

Българският социалистически президент Румен Радев видя възможност да пробие управлението на Борисов преди изборите следващата година, пише „Политико“ в статия, посветена на протестите в България.

„Сега, когато българите излязоха на площадите, Европа няма право да гледа на България със широко затворени очи. Европа се нуждае от демократична България, България с върховенство на закона “, каза той в обръщението си.

Премиерът Бойко Борисов обаче е категоричен, че няма да подаде оставка.  В събота вечер той публикува видео във Фейсбук, в което защити полицията и посочи, че е единственият лидер, който може да задържи България по траекторията на ЕС.

Речта му бе срещу социалистическата партия на Радев, пропита от корупционни скандали и връзки с организираната престъпност, която ограничи достъпа на България до еврофондовете през 2008 г., пише изданието.

„Българската социалистическа партия ще разруши държавата“, аргументира се той.

„Политико“ посочва и че  дясноцентристките съюзници на Борисов в Европейската народна партия не показват публични признаци на колебание. Манфред Вебер, лидерът на групата на ЕНП в Европейския парламент, публикува изявление в петък, в което казва, че напълно подкрепя „борбата срещу корупцията“ на Борисов и неговото правителство.

В статията се припомнят и снимките от спалнята на премиера и как Борисов посочи, че те са част от заговор за осуетяване на пътя на България към еврозоната, който ще бъде придружен от по-строг финансов надзор над банковата система.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

коментар Както казват нашите другари, протеста ни на бсп е много спонтанен, та дори и е възможно най-спонтанния протест на планетата Земя!Такъв спонтанен протест никъде в Света няма и не е и имало никъде!Само дето Вебер не знае как си е купила др.нинова Техноимпекс, че е по най-'честния' възможен начин от др.костов по времето на приватизацията на червеното сдс97г!Въобще тоя Вебер не знае нищо за честната, и спонтанна бсп!, нали така др.с.тамахкяров от фейсбук, дори и да си от партия дебъ!!!
13.07.2020 12:29 / Отговор
Отговор Герберунгел, излез и протестирай срещу нинова, бе дудук! Май стана "А вие пък си биете неrpите!" Кой ти говори за нинова, бе? Говоря ти, че енп си държи тоя Тулуп, дето ги е@е с 200, защото им е изгоден и тъп. Но е и НАГЪЛ! Ти видя ли младежите с плакати, на които пише, че не са за Радев, Нинова или бсп? Видя ли ги, бе??? А? Нагла, нахална, беделоока пасмина! ПФУ!
13.07.2020 12:41 / Отговор
Няма балами! Много интелигентни и възпитани млади протестиращи-коментиращи. Направо ще се задавят от злоба и жажда за власт. Един протестиращ бияч - доказано внук на активен бесепар, бивш червен депутат. Лозунгите на червените внуци са за манипулация, каквато тече от подобни коментиращи.
13.07.2020 14:44
Елемаг Да го духат всички несретници дето крякат против ГЕРБ - НАЙ-ВЕЛИКАТА И НАЙ-УСПЕШНА ПАРТИЯ В СЛЕДОСВОБОЖДЕНСКА БЪЛГАРИЯ! Не ме интересува противниците на ГЕРБ с БСП ли са или и БСП не им харесва - да го духат всичките щом са срещу ГЕРБ! Айде у лево!
13.07.2020 14:45
То не било компютри, ами компоти Дерзайте мутрофили! Оригиналната статия в „Политико” няма нищо общо със заглавието и съдържанието на тази герберска опорка. Ама вие нали сте прости като Него, това едва ли може да го забележите и осмислите.
13.07.2020 22:33 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп