Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Политолог: На следващите избори ще видим коалиция между ГЕРБ и ДБ

Политика

Политолог: На следващите избори ще видим коалиция между ГЕРБ и ДБ

Политолог: На следващите избори ще видим коалиция между ГЕРБ и ДБ - Tribune.bg
Снимка:

Предложения от проф. Габровски проектокабинет има знаци към няколко политически семейства. Това коментира социологът Димитър Ганев от агенция „Тренд”.

„Има хора с червена биография, други с откровено синя, има хора, смятани за по-близки до Радев. Общото послание за този проектокабинет е – „Ето, вижте, ние направихме крачка назад, не направихме партиен кабинет, отваряме се максимално”. Това е част от последователна политика на ГЕРБ в последната година и половина”, каза Ганев.

Той подчерта, че именно изолацията е най-големият проблем на ГЕРБ от 2021 г. насам.

„Сега това са стъпки в тази посока”, обясни Ганев.

А преди следващите избори, на избирателят ще трябва да се обясни – защо са на избори 5 път в рамките на 2 години, смята той.

Според него ГЕРБ може да събере максимум 115 народни представители подкрепа в пленарна зала.

„Дори да има избори през март, политическата ситуация ще е друга. Защото резултатите на партиите може да са подобни като тези от последните избори, но общественият натиск за съставяне на кабинет ще е по-голям", обясни Димитър ганев.

Коалиция с БСП и ДПС ще бъде с много нисък рейтинг на доверие, изборателите на ГЕРБ няма да са доволни, ще е трудно и това ще се случи само няколко месеца преди местни избори. А ГЕРБ не иска това, защото така ще подари победата на ПП, посочи той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети