Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Доц. Гълъбов: При нови избори влизат още две политически формации

Политика

Доц. Гълъбов: При нови избори влизат още две политически формации

Доц. Гълъбов: При нови избори влизат още две политически формации - Tribune.bg
Снимка:

Задкулисни преговори за кабинет се водят в полите на Витоша, смята Татяна Буруджиева

При нови избори е възможно да влязат още две политически формации, коментира пред БТВ политологът доц. Антоний Гълъбов. Според него изборите няма да дадат по-ясна политическа картина, защото българското общество е дълбоко разделено. По думите му партия ГЕРБ ще запази мнозинството си и след тези избори.

„Стесняването на позицията е атипично структуриране на изпълнителната власт. Имаме две опозиционни партии, но нямаме мнозинство. Това е инверсия. Българските граждани отказват да подкрепят тези, които нямат мнозинство", отбеляза политологът. Той отбеляза и добрата координация между партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“/ИТН/ и президента Румен Радев, като добави, че според него президентът ще изчака преди да даде следващия мандат.

Политологът Татяна Буруджиева пък очаква, че до четвъртък вторият мандат за съставяне на правителство в рамките на това Народно събрание ще бъде връчен.

„Предполага се, че ще свършат преди Великденските празници. Президентът има неопределен срок за връчването му“, изтъкна Буруджиева. Тя смята, че задкулисни преговори най-вероятно се водят в полите на Витоша.

„Разговорите са за мандат. Забавянето няма да е с оглед на връчването на мандат. Диалогът върви не между партиите на протеста, а между други фактори и ИТН. За мен е странно, че ИТН мълчи. Това е израз на провинциализъм", констатира Гълъбов. В допълнение колежката му Татяна Буруджиева напомни, че Слави Трифонов „говори от 30 години“.

„Не знаем какво смятат да правят. Некоректно е към всички български избиратели. Трябва да се каже на хората дали ще има нови избори", категорична е Буруджиева.

Кадър/ бТВКадър/ бТВ


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети