Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Политолог: Провал на ПП ще върне електорат на ДБ

Политика

Политолог: Провал на ПП ще върне електорат на ДБ

Политолог: Провал на ПП ще върне електорат на ДБ - Tribune.bg
Снимка:

Лоялността на БСП е най-искрена, смята Тончо Краевски

Провал на ПП ще върне електорат на ДБ, лоялността на БСП е най-искрена, коментира пред Радио София политологът Тончо Краевски. Той допусна, че ДБ дебне провала на ПП с надеждата да си върне част от електората, а БСП има интерес да остане във властта и лоялността ѝ е най-искрена.

"ИТН излезе от коалицията, не за да вдигне рейтинга си за едни предстоящи избори. Това е трудно да се прогнозира, както не можеше да се предвиди обществената реакция, че поддръжниците на ПП ще се съберат за подкрепа пред парламента. Съпартийците на Слави Трифонов просто следват политическата логика след неспазване на ангажиментите в коалицията", смята краевски. Според него, ангажиментите между партньорите трябва да се спазват, независимо от електоралните щети, които може да се понесат в краткосрочен план.

"Не можеш да останеш в управление, в което е невъзможно да се реализират обещания към избирателите. Тогава още по-сигурно няма да влезеш в следващия парламент", посочва политологът.

По думите му, когато се заговори постоянно и натрапчиво за морал, значи е настъпила ерозия в политическия и обществен живот. "Това е симптом, че моралът е започнал да отсъства. Заложеното в четворната коалиция "гръмна" бързо, защото обединяващата линия за различните по идеология нейни членове, беше отстраняването на ГЕРБ. Събития в международен план промениха рязко конюнктурата и създадоха нови деления. В създалата се ситуация печелят повече тези, които много не говорят - например Бойко Борисов", отбелязва Краевски. Той уточнява, че може да преценим дали е станала екстремна политическата ситуация у нас, по демонстрациите и протестите на привържениците на различните политически формации.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ДБ, ПП, БСП
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети