Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Политолог: Трус в коалицията заради БНБ, но реалната заплаха за кабинета е РСМ

Политика

Политолог: Трус в коалицията заради БНБ, но реалната заплаха за кабинета е РСМ

Политолог: Трус в коалицията заради БНБ, но реалната заплаха за кабинета е РСМ - Tribune.bg
Снимка:

„Не виждам от „Продължаваме промяната“ да са се уплашили от трудната ситуация, която управляват“, посочи политологът

Разделението по темата кой да оглави БНБ може да предизвика трус в управляващата коалиция, но едва ли ще събори правителството. Това коментира политологът от „Галъп Интернешънъл“ Първан Симеонов пред Bulgaria On Air.

„Защото някак не виждам кой от тях има интерес от бързи преконфигурации.Не виждам от „Продължаваме промяната“ да са се уплашили от трудната ситуация, която управляват. Струва ми се, че за всички тях е важно коалицията да се запази...не бива такива въпроси да ги разединяват“, посочи той.

Първан Симеонов вижда само една реална опасност за правителството – евроинтеграцията на Северна Македония, макар Народното събрание да има категорична позиция по този въпрос.

„Аз не смятам, че управлението може лесно да издържи такъв тест, оставете, че ще има фронт с президента и БСП, както и части от опозицията, но ще има и челен сблъсък с общественото мнение“, подчерта политологът.

Правителството ще сгреши, ако продължи да назидава обществото по темата дали България трябва да предостави военна помощ на Украйна, категоричен е Симеонов.

„Опозиционната битка в Украйна води и до опозиционна битка в нашия политически елит. Широките обществени маси са далеч от крайностите, но политическият елит започва да се сражава вътрешно. Даже започва да напомня на 90-те години. В един момент ще има барикади, ще има хора, които просто спират да си говорят помежду си и си говорят само със своите балони“, смята политологът.

На въпрос дали ще издържи коалицията, той отговори така:

„Логиката казва, че ще поостане, но както се вижда изпитанията не са малко. За пълен мандат дайте да не мислим отсега. Разбира се тя ще прилича на орел, рак и щука. Това е коалиция анти Борисов. Лепилото анти Борисов се разсъхва и започват да скърцат. И затова с ареста на Борисов се напомня защо бяха избрани управляващите. Шанс е, че има такъв кабинет, защото такъв кабинет има крак във всяка обществена прослойка“, каза още политологът.

А средният пръст, с който Тошко Йорданов подпря главата си по време на коалиционния съвет в неделя, политологът коментира така: „Хората на Слави Трифонов затова бяха избрани, за да покажат един сериозен пръст на статуквото“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети