Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Политологът Атанас Радев: ПП-ДБ са в режим на обяснение, те не искаха споразумение

Политика

Политологът Атанас Радев: ПП-ДБ са в режим на обяснение, те не искаха споразумение

Политологът Атанас Радев: ПП-ДБ са в режим на обяснение, те не искаха споразумение - Tribune.bg
Снимка:

ПП-ДБ са в режим на обяснение, защото точно те не искаха споразумение с ГЕРБ. Отношенията помежду им са интересни, доколкото не могат да обяснят защо се събраха. Това каза пред БНР политологът и председател на Националния младежки форум Атанас Г. Радев. По думите му най-логичният подход е приемане на меморандум между партиите в управлението.

"Предложеното в меморандума на ПП-ДБ за продължаване на реформите в областта на ефективното управление и борба с корупцията, са всъщност елементите на едно такова коалиционно управление, какви приоритети има това мнозинство", уточни той.

По думите на политолога ситуацията в момента е патова, защото отношенията между ГЕРБ и ПП-ДБ "са интересни, доколкото не могат да обяснят във вътрешнополитически контекст защо се събраха на политическия терен и защо си сътрудничат": "Това е големият въпрос, на който те трябва да отговоря и който куца при ПП-ДБ. Отговорите ги получаваме по-скоро или от ДПС, или от ГЕРБ".

Според Радев разговорът, който тече между партиите в управлението, е "предоговаряне на позициите, които имат в правителството, защото на пръв поглед е изваден постът на външния министър, но остава големият въпрос кои ще бъдат останалите министри и как ще бъдат избрани".

Политологът изказа мнение, че е нормално да има напрежение между ГЕРБ и ПП-ДБ, защото не са договорени ключови министерства и не са договорени механизмите на коалиционното вземане на решение: "Един от проблемите на управляващите е по какъв начин се вземат решенията, за да бъдат назначени конкретни хора".

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати