Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Политологът Панчугов: Не е изненада отказът на Габриел да подпише Меморандума

Политика

Политологът Панчугов: Не е изненада отказът на Габриел да подпише Меморандума

Политологът Панчугов: Не е изненада отказът на Габриел да подпише Меморандума - Tribune.bg
Снимка:

„Не е случайно, че точно Мария Габриел направи изказването, че няма да подпише меморандума с ПП-ДБ. Кирил Петков няколко пъти каза, че това не е червена линия. Очевидно, разговорите продължават".

Това заяви политологът Христо Панчугов пред Нова телевизия, след като вицепремиерът Мария Габриел каза, че тя няма да подпише Меморандума между двете управляващи коалиции ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

„Няма рационално, практично или политическо обяснение тази коалиция да стигне до своя край на европейските избори. Ходовете, които наблюдаваме, са необясними", каза политологът.

По думите му би било добре Мария Габриел да обясни коя част на Конституцията нарушава този меморандум. „Толкова месеци след началото на управлението виждаме един кабинет, който е в обяснителен режим. Ние нямаме очертани граници на общо доверие – нямаме граница на това кои са общите точки. Меморандумът би следвало да изгради зона, в която има съвпадение", каза Панчугов. Той изтъкна необходимостта от диалог между двете формации ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати