Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Политологът Цветанка Андреева: Радев влиза в битката за втори мандат като ляв кандидат, юмрукът остава вдигнат

Политика

Политологът Цветанка Андреева: Радев влиза в битката за втори мандат като ляв кандидат, юмрукът остава вдигнат

Политологът Цветанка Андреева: Радев влиза в битката за втори мандат като ляв кандидат, юмрукът остава вдигнат - Tribune.bg
Снимка:

„Радев влиза в битката си за втори мандат като ляв кандидат. Образът му се лута между соцносталгията, площадната левица и несъстоятелен опит за съвременен култ към личността“, написа политологът Цветанка Андреева във фейсбук по повод инициативня комитет издигнал Радев за втори мандат.

По думите ѝ комитетът се  очертава изцяло в лявото политическо поле. Започващо от тъмно червеното, стигащо до центъра с партията ПП и захващащо от популизма на ИТН, но полето на Радев не прекрачва в дясната демократична общност. Заявката му е изцяло за властта и гласовете в ляво.

„Сред подкрепящите втория мандат на Радев няма хора с десни биографии, ярки демократи и емблематични антикомунисти. За сметка на това има ляво, всякакво ляво. Традиционната българска левица, родена от прехода в лицето на бившите комунисти от БСП са очевидно твърдата база на Радев. В инициативата да направят Радев отново президент влиза и модното ляво, площадното ляво, евро лявото, комунистическото ляво, русофилското ляво, съветското ляво. Няма антикомунисти, но има червени генерали и бивши агенти от ДС. Няма евроатлантици, но има путинисти“, пише Андреева.

Тя смята, че тази политическа компания дава заявка, че Радев вижда и втория си мандат като водач на политическа битка, а не като държавен глава. „Целите му са в полето на политическата власт и личното му силно участие в процесите. Очевидно не приема ролята на помирител и балансьор. Така че левият юмрук остава вдигнат“, допълва Андреева. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати