Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Политолози: ГЕРБ без Борисов не може да съществува

Политика

Политолози: ГЕРБ без Борисов не може да съществува

Политолози: ГЕРБ без Борисов не може да съществува - Tribune.bg
Снимка:

Стойчо Стойчев: Предишният кабинет на Радев направи избори, които той критикуваше като опорочени

ГЕРБ без Борисов не може да съществува, със сигурност той ще бъде преизбран, коментира пред БТВ политологът Слави Василев. По думите му 45-то Народно събрание е започнало да функционира по правилата на парламентаризма, след като се е съставила неформална коалиция, която не иска Борисов.

За колегата му доц. Стойчо Стойчев е логично ГЕРБ като партия да се раздели с двамата си заместник-председатели - Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, защото те са ангажирани като кметове на София и Бургас, а „партийните задължения им идват в повече“.

„Предполагам, че те самите искат да се отдалечат, а други хора да бъдат ангажирани“, посочи доц. Стойчев. Той коментира и състава на служебния кабинет, като изтъкна, че това няма кой знае какво значение, защото по същество служебното правителство е функция на президента.

„В момента сме в частен случай, в който имаме изпълнителна власт в отсъствието на законодателна, т.е. президентът става изключително важна фигура. Той задава на министрите програмата, плана, какви задачи да изпълняват, той може да освободи своя указ по всяко време“, допълни политологът.

Стойчев се надява Румен Радев да излъчи служебен кабинет, който да организира изборите по начин, по който те да покриват неговите собствени критерии за честност и прозрачност.

„Предният му служебен кабинет направи избори, които той самия критикуваше като опорочени“, припомни доц. Стойчев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати