Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Политолози: Победата на Терзиев няма тежест и е доста неубедителна. Негласуващите може да са реална опозиция

Политика

Политолози: Победата на Терзиев няма тежест и е доста неубедителна. Негласуващите може да са реална опозиция

Политолози: Победата на Терзиев няма тежест и е доста неубедителна. Негласуващите може да са реална опозиция - Tribune.bg

„Местните теми отсъстваха от кампанията в София. Никой не говори за легитимността на спечеления от Васил Терзиев вот. Няма тежест в очите на софиянци такъв тип избор. От името на кого ще управлява този човек? На тези, които не гласуваха, които не избраха никой или на гласувалите за него. Важни въпроси. И в София ли ще доминира темата дали ще имаме коалиция на национално ниво или не“, това заяви политологът Георги Киряков в студиото на Bulgaria On Air.

Той е на мнение, че може 4 години да се наблюдава преливане от пусто в празно: „Терзиев ще управлява трудно“, на мнение е той. „Ще има обструкции, най-малко от общинските съветници от ГЕРБ“, смята Киряков.

Политологът Цветанка Андреева заяви, че крехката разлика на балотажа между двамата кандидати за кмет на столицата не е изненада.

„Като добавим и ниската избирателна активност, това прави победата не толкова оспорвана, но доста неубедителна. Да не се окаже, че реалната опозиция е сред големия процент негласуващи. Това е проблемът в тези избори - негласуващите. Лоша селекция на кандидатите за местните избори. Не видяхме най-доброто, на което партиите са способни. Десният човек не се е разпознал в балотажа. Не са разпознали хората Васил Терзиев. Днес осъмваме с идеята, че нямаме кой знае каква радикална промяна. ГЕРБ остава най-голяма“, на мнение е тя.

Политолозите изтъкнаха като политически знак липсата на лидера на БСП при Ваня Григорова.

„Показателен знак е, че го нямаше лидера там. Колкото и щастлива да беше Нинова, но проблемите в левицата започват сега. Ще станем свидетели на оспорвано лидерство в лявото пространство. Там имаме заявката и на Румен Радев. Появява се Ваня Григорова, млада като фигура, но идеологически по-хард от Корнелия Нинова. Нейното лидерство е неформално“, обясни Андреева.

По думите ѝ снощи Борисов е показал, че отрича начинът на действие на сглобката. По думите ѝ ще бъде интересно да се види дали ПП са се коалирали с „Възраждане“ във Варна.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети