Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Полк. Невяна Митева: Аз съм обикновена българка, научена на труд

Политика

Полк. Невяна Митева: Аз съм обикновена българка, научена на труд

Полк. Невяна Митева: Аз съм обикновена българка, научена на труд - Tribune.bg
Снимка:

Полк. Митева с години не била допускана до изпитите за Военната академия, не приемали жени, преди да пречупи системата и да завърши с отличие

„Няколко години кандидатствах за Военната академия - тогава там нямаше жени. Три години ми отказваха. Накрая повярваха в мен. И аз завърших с пълно отличие“, това обяви пред БТВ кандидатът за вицепрезидент полк. Невяна Митева.

За нея знаем, че е републикански шампион с най-доброто време и до днес на 200 метра бътерфлай и финалист на олимпиадата в Сеул 1988 г.

„Аз съм обикновена българка, научена на труд. Не се занимавам с политика. Обичам спорта, работата си, последователна съм. Отгледала съм децата си тук в България. Моето семейство ме подкрепя в това решение. Завършила съм средното си образование в Добрич. Учила съм и в София и в спортното училище в Пловдив“, представи себе си тя.

„Познаваме се с Румен Радев, но никога не сме работили заедно. Не искам да се ангажирам с коментари по негов адрес“, заяви кандидатът за вице на проф. Анастас Герджиков.

Тя казва, че не се възприема като кандидат на ГЕРБ, и двамата с проф. Герджиков са надпартийни.

„Готови сме да водим разговори с всички партии, които ни подкрепят. Ако ни подкрепят и други, това е добре дошло“, заяви полк. Митева.

Митева разказа, че с проф. Герджиков се познава от 5 години. С лидера на ГЕРБ Бойко Борисов се запознала вчера, когато била гост на конференция на женската организация на партията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети