Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Помощите за отопление скараха министри и депутати за бюджета

Политика

Помощите за отопление скараха министри и депутати за бюджета

Помощите за отопление скараха министри и депутати за бюджета - Tribune.bg
Снимка:

Помощите за отопление скараха министри и депутати за бюджета, след като ДПС поиска 50 млн. лв. допълнителни средства в държавния бюджет за тази цел.

„Министрите като че ли повече ходят по жълтите паважи, а виждаме, че г-н Василев по-често отива вече и зад океана. Стигна и до Гърция, но не можа да намери време да стигне до онези места, където дървесината, която купуват по населените места хората от 75 лв. стигна до 280 лв. А пелетите, които ползват извън София, стигнаха в някои дни и до 1000 лв.“, отбеляза Рамадан Аталай от ДПС.

В отговор социалният министър Георги Гьоков посочи, че близо 300 000 души получават помощи за отопление с дърва и въглища от социалното министерство. От парламентарната трибуна бе напомнено на управляващите, че често кметовете превръщат списъците на хора, нуждаещи се от помощ за отопление, в избирателни списъци.

„Що се отнася до това дали списъците от хора, които имат нужда от дърва за огрев, са избирателни, искам да ви кажа, че ПП нямаме нито един кмет, така че избирателни списъци не правим, особено пък на хора в нужда от дърва за огрев“, протестира финансовият министър Асен Василев. От своя страна, вицепремиерът Корнелия Нинова припомни, че държавните горски стопанства вече сами ще продават дървата за огрев на себестойност, на която са я добили.

„Прекратяваме с практиката да се пускат фирми, приближени до партии в гората, да секат безнаказано и безконтролно и не по лесотехническите одобрени планове, да крадат в повече от това, което им е позволено да секат, и да го продават, за да трупат лични печалби", уточни Нинова. Тя се надява след ангажимента държавата да сече и доставя дърва за огрев на нуждаещите се цената на дървата за огрев да се задържи на доста по-ниски нива от споменатите 280 лв.


Топ новини

виж още
Актуална тема