Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Помощта за Украйна, ветото на Радев и Шенген – теми на телефонния разговор на Борисов с Вебер

Политика

Помощта за Украйна, ветото на Радев и Шенген – теми на телефонния разговор на Борисов с Вебер

Помощта за Украйна, ветото на Радев и Шенген – теми на телефонния разговор на Борисов с Вебер - Tribune.bg

„Днес следобед в телефонен разговор запознах председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Манфред Вебер с политическата ситуация в страната към настоящия момент“. Това написа на личната си страница във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Подчертах водещата роля на ГЕРБ за оказване на помощ на Украйна и готовността на управляващото мнозинство в парламента да преодолее наложеното от президента Румен Радев вето на решението за предоставяне на бронетранспортьори. Двамата се обединихме около извода, че подкрепата за Украйна от страна на ЕС и демократичната общност ще продължи до постигането ма траен мир“, подчертва той. 

„С Манфред Вебер разговаряхме още за усилията и очакванията на България за присъединяване на страната към Шенген и Еврозоната. От своя страна Вебер подчерта, че ЕНП винаги в подкрепяла страната ни и припомни, че ЕП и ЕК отдавна са констатирали, че България е покрила критериите за членство в Шенген“, пише още Борисов.

Той добавя, че сред останалите теми на разговора са били усилията на ГЕРБ за гарантиране на финансовата и енергийна стабилност на страната.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети