Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Поръчка на още 8 изтребителя F-16 e била обсъждана при посещението на Каракачанов в САЩ

Политика

Поръчка на още 8 изтребителя F-16 e била обсъждана при посещението на Каракачанов в САЩ

Снимка:

На срещите не е обсъждано разширяване на американското военно присъствие у нас

Поръчката на още 8 изтребителя F-16 блок 70 е била обсъждана по време на посещението на български висши военни в САЩ миналата седмица, съобщи началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Страната ни ще се стреми към сделка за нови изтребители на изплащане.

„Решението на парламента покрива 16 самолета – тоест една пълна ескадрила. Аргументите на „Локхийд Мартин” по време на изложението на американската страна е, че когато се заложи линията е нормално да се изпълни цялата поръчка.  Ако не се изпълни цялата поръчка може да се стигне до забавяне на поръчката, след това има други клиенти, линията да се пренастрои за друга конфигурация  на самолетите и предложиха дали не е по-целесъобразно да  разгледаме тази възможност”, заяви адмирал Емил Ефтимов.

В Пентагона миналата седмица беше министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Командирът на ВВС генерал Димитър Петров, който встъпи в длъжност днес, предупреди, че дори всичките 16 машини да бъдат доставени накуп, страната ни няма логистична възможност да ги поддържа.

„Ако дойдат 16 самолета накуп ние ще трябва да сме създали условия за 16 самолета още сега. Ако наистина ще дойдат всичките в края на 2023-4 година. А в момента всичко е разчетено така, че да се подготвим за 8 самолета с перспектива за още 8”, обясни командирът на ВВС ген. Димитър Петров.

На срещите не е обсъждано разширяване на американското военно присъствие у нас.  


Коментари (1)

кесо Много "подходящ" началник на ВВС назначиха управляващите наскоро - човек на Румбата и противник на обновяването на самолетния парк с модерните и сигурни американски самолети, поклоник на съветските летящи щайги МиГ-29. Странно как след цялата помия която Румбата изля върху тях, управляващите с мазохистично наслаждение угаждат на претенциите своите врагове. Явно "смелчагата" Борисов е куражлия само когато има срещу себе си някой възпитан, културен западняк и тогава се прави на ревящ балкански лъв, а когато кремълските подлоги го правят на нищо и него и партията му и управлението се свива и си трае като виновно дете.
13.10.2020 09:58 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още