Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Поредно вето на Радев, не хареса идеята за референдуми и смесено гласуване

Политика

Поредно вето на Радев, не хареса идеята за референдуми и смесено гласуване

Поредно вето на Радев, не хареса идеята за референдуми и смесено гласуване - Tribune.bg
Снимка:

Румен Радев обяви налагането на поредно вето – този път на част от новите текстове в Изборния кодекс. Новината държавният глава съобщи с обръщение от „Дондуков“ 2 без право на журналистически въпроси.

„Посегателството на изборния процес обезсмисля машинното гласуване. Това трудно може да се обясни с друго освен с опит за създаване на хаос и манипулации в полза на управляващите. Всичко това цели да гарантира служебната победа на управляващите“, заяви президентът.

Според него промените на толкова важни правила месеци преди изборите били пример за непредсказуемост на държавната власт.

„Трите месеца на многохилядни протести са свидетелство за дълбока криза на демокрацията. Сондажите отчитат рухнало доверие. Знаете, че изборите са фундаментът на демокрацията, отказът на властта да чуе хората удължава агонията“, твърди Радев.

В тази ситуация кабинетът не управлява, а търси избягването на политическата отговорност, каза той.

Според Радев прехвърлянето на ЦИК на решенията и отговорността дали да се наемат или закупуват машините на практика означавало бягство от отговорност на парламента.

„Отмяната на законовата забрана чрез национален референдум да се решават въпроси от компетентността на ВНС неоправдано смесва двете форми на гражданско участие в държавната власт. Подобно разширяване на демокрацията не дава повече възможност на гражданите да решават пряко въпроси”, посочи Радев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (18)

въх, нИдей! Каква изненада!
28.09.2020 18:08 / Отговор
Анастас #

ВЕТО = ВАТНИК ...

Той си мисли, че е Ватенка - обаче !?!?

Толкова може Копанара от село Славяново.

Ще Му го зачукаме отново - Парламентарно.

.
28.09.2020 19:03
ЛУМПЕНА РАДЕВ ИМА КОМПЛЕКС ОТ НЕДОСТИЖИМИЯ ЗА НЕГО БОЙКО БОРИСОВ! БОРИСОВ Е ЛИКВИДАТОРА НА БСП/БКП-БЪЛГАРСКАТА МАФИОТСКА СТРУКТУРА ИЗГРАДЕНА ОТ РУСИЯ ПРЕЗ 1944 Г. - ТРАФИК НА ОРЪЖИЕ, НАРКОТИЦИ, ИЗНОС НА РЕВОЛЮЦИЯ.
И СЕГА СЛЕД КАТО БОЙКО БОРИСОВ ЛИКВИДИРА ТАЗИ МАФИЯ, МУ ПРАТИХА ЛУМПЕНА РАДЕВ ДА ГО СПРЕ-С МЕТЕЖИ, ПРОТЕСТИ.
НО НЯМА ШАНС!
28.09.2020 21:41
Цветка Не муиздържат нервите вече!Кога ли ще изпадне в истерична криза? Голям майтап !Завалията!
28.09.2020 18:16 / Отговор
Проф. Деримечков Твърде объркващо дори и за самият него е поведението на Радев. От една страна той едва ли храни илюзии, че това негово, може би 20-то вето, ще мине. От друга страна, ако наистина си мисли, че това негово вето ще впечатли или промени мисленето някому, значи няма реална връзка с околната политическа конюнктура и здравия разум. По всяка вероятност, Радев е движен от страх, че няма избор и че трябва да реагира на законодателството по някакъв начин, а в същото време не си дава сметка, че на фона на постоянното отхвърляне на всяко негово вето, инатът му да дава вето отново и отново вече добива скрит мазохистичен характер. И явно няма кой да му го каже!
28.09.2020 21:32
Луд умора няма,само се поти и пърди! Радев и себе си вече не харесва,толкова е отвратителен!
28.09.2020 18:22 / Отговор
Ехаа...другарю Грипенов... БРЪЩОЛЕВИШ и заекваш , яко ти е запалено под гъзът ЯВНО ! Много си ГНУСЕН другарю ФИГУРАНТ на Черепа и на челото ти е изписана диагнозата - ТИ СИ В ПРЕДИНФАРКТНО - злобата, предателството, братоубийствените метежи, далаверите , задлъжнялостта ти към мафията - НЕ ПРОЩАВАТ !!!
28.09.2020 18:48 / Отговор
Анастас #

Гешев го дебне изотзад ...

Простия Шапкар е в ужас.

Военни Говеда ФАКАМЕ всякакви
??!? какъве проблема да го начукаме на Копанара ..??!!??!

(поетично - съблалазнително)
.
28.09.2020 19:07
кесо Румба, няма кво повече да чекаш "тираните" да се "поправят", ами направо като бат ти Пешо Младенов преди 30 години призови "време е танковете /руските де/ и зелените човечета на Путин да дойдат". То се не търпи веке - 30 години "пуста" демокрация стигат!
28.09.2020 19:11 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети