Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Поредно вето: Радев спря промените в ЗУТ

Политика

Поредно вето: Радев спря промените в ЗУТ

Поредно вето: Радев спря промените в ЗУТ - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Румен Радев наложи вето на разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията, приет от 44-то Народно събрание на 27 януари 2021г.

В мотивите си държавният глава заявява, че подкрепя усилията за усъвършенстване на действащата нормативна уредба в областта на устройството на територията, инвестиционното проектиране и строителството. В същото време обаче въведените законови положения не гарантират в достатъчна степен упражняването и защитата на правата на гражданите и юридическите лица. Въведената възможност за съдебно обжалване на Общите устройствени планове е необосновано ограничена както по време, така и от гледна точка на кръга оправомощени субекти, сочат мотивите.

Новата уредба не съдържа достатъчно гаранции, че отговорната и обществено значима задача на общините да осъществяват процедурите по отчуждаване ще бъде изпълнявана стриктно, в срок и в обществен интерес. Вместо това създава предпоставки да бъдат ограничени права на различни субекти, смята Радев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (15)

БГ На Румбата все не му стигали "гаранции", и най-вече гаранции, че от него щяло да зависи нещо! А дано ама надали...
05.02.2021 11:53 / Отговор
Анастас #

- Нищо ново при Чапай от село Славяново !

Нека НЕ забравяме, че Костовашките Кретени от ДСБ

гласуваха за Мутрата Радев-Вън - да стане пРезидент ....

Същите тези Дръгалефци грасуваха и за
Костинбродската Пача - Мая Мазолова да стане кметица на София.
За Татяна Дончева - десен човек всичко е ясно .... !!??

(законодателно'инициативно)
05.02.2021 12:03 / Отговор
Татулова Лицето Радев по особено противен начин ми върна усещането за ТКЗС!
05.02.2021 12:44 / Отговор
Тартаковер А лицето Бойко Борисов, по особено отвратителен и опасен за България начин, ни върна в 90-те години. Когато властваше бандитизма, рекета, бухалките и беззаконието !
Единственото което пречи тотално да се върнем в онези години, е че сме в Европейски съюз, който макар трудно, все пак успява да постави някакви юзди на бясното приключване на държавата.
05.02.2021 13:22
Тодоров Нищото прекали. За кой ли път ... Малко му остана. Много скоро съществото Радев ще установява ред ... само в тесния кръг на собственото му семейство. ще си упражнява там командите "равнииис, мииирно, ходооом ..." и пр.
05.02.2021 13:39
Таракане, Пак се правиш на хитър ,като умряла буболечка! Какви "бухалки" ровят из тролския мозък? Борисов два пъти е подавал оставка, и хората пак показаха, че не искат и да чуят за вас ,червените Помияри! И то при положение, че избори се водиха и от Фатмакът Радев! Трябва да е адски тъп тоя , който ти осребрява безмислените постове, тука червени на бабички ...няма!
05.02.2021 13:44
Татулова отговаря Отговарям ти, понеже смятам лицата с болшевишко мислене за психопати, социопати, патологични лъжци и дебели /по избор/, а такива на власт са прекалено опасни!
Аз говоря за себе си и от свое име, споделям мнението си за наложеното вето!
Ти имаш наглостта и безочието, коментирайки ме, да се изказваш в множествено число - от името на народа, на хората, на прогресивното човечество - "Борисов.....НИ върна.."!
Кои сте тия, дето Борисов ви е върнал? Какви сте? Къде сте? Сигурно сте част от 70-те %, дето подкрепяли многохилядните протести, при положение, че на площада има 300, при това едни и същи!?
Употребата на НИ означава страх, гузна съвест, озлобление и убийствена омраза! Ристьо, Радев, Нинова, Галева, Славчо, Смрадливците, Дончева, Петков, Ренета и подобни протестират заради себе си, искат си светлото бъдеще, пари и власт пожизнено, а и защото спонсорите им са е тежко прокурорско премеждие!
И понеже всичко е лично, няма идеи, няма опозиция и няма алтернатива!
Иде Борисов 4!
05.02.2021 14:21 / Отговор
Тодоров Татулова, слагам подпис с чиста сивест под Вашия пост. И се радвам, че нормалните сме повече. Боклукът, таратореният, не заслужава внимание.Писаното от Вас го приемам за израз на позицията на всички почтени хора у нас.
05.02.2021 17:23
Татулова Благодаря! Мълчаливото мнозинство сме голяма сила!
05.02.2021 17:54
и аз ви поздравявам за точната и безкомпромисна мисъл. Тя боде очите на руменпетковите и всякраснаясволоч тартаковери.
05.02.2021 18:31
Тартаковер Татулова, мълчаливите неграмотници не сте голяма сила. Проверете си коментарите, има ли някой от Вас, герберските фенове, да не е с нарушени познания в правописа? Това ли сте Вие, това ли стадо ще избира кой да управлява България?
Засрамете се! Засрами се поне ти, която си жена, вероятно учила и образовала се в онези години. Когато образованието беше качествено, сиренето се правеше от мляко, а в кренвиршите имаше месо...
Забележи, изписвам Вас, Вие, така както е новия натрапен ни от евроатлантическия стил съвременен правопис. Не както е изучавано през соца. Защото човек уважаващ себе си е длъжен да следи новостите навсякъде.
Но ако такива като Вас отново успеят да наложат бандитизма и корупцията във властта, вероятно България съвсем ще се обезлюди. Никой уважаващ себе си, обичащ семейството си, деца, внуци, не може да оцелее в държава управлявана от беззаконие, потънала в корупция и липса на законност.
05.02.2021 20:25 / Отговор
Тартаковер Моля да ме извините за глупостите, които току-що наръсих. На 6 водки вече едва се контролирам. Имам и леко обсесивно-компулсивно разстройство. Очаквам да се отнесете с разбиране.
05.02.2021 21:25
Таракане, Пак си се изходил по въпроса! Правописът ли те притеснява ? Тука редактори няма! Много хора знаят да четат и пишат, малко хора им е дадено да мислят, па камо ли на тия, на които им е дадено да вземат решения! Ти си комуноиден плазмодий, който да последно се напъва да ни набута лъжи и "внушения"! Колкото и аргументи и факти да ти представят , мозъкът ти пак ще си цикли в средата на миналия век! Образованието било "качествено" , затова ли всички партийни величия си изстреляха на Запад децата, защото там са "неграмотни"! И сега има кремвирши с "месо", има си и мляко...! Колкото до бандите , все се напъваш да забравиш, как другарите на които им лакействаш, ни бяха докарали до 3 $ пенсия, и 6 $ заплата! Ама хайде ,продължавай да лъжеш като "образован" и нагъл ...Дебил!
05.02.2021 21:38
Ядосана Е, тук наистина прекали. От писанията ти преди (следя те, тролче гнусно) лъха огпомна простотия и нечистотия. Напоследък се поизчерпа и поизчезна, може би се разболя като Гошо Тъпото, плещиш слаби идиотизми. Много хубаво ти отговори Татулова. Ние не сме като вас лентяи безхберни, дежурни драскачо, и затова да не съм чула от теб и себеподобните ти думата "народ", както и "нас, ни, ние" обобщаващо. Освен това сме повече и се увеличаваме, отвратени от лъжливи червенотиквеници като теб.
06.02.2021 08:49
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети