Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Порожанов след оставката: Положих всички усилия работата в МЗХ да върви добре

Политика

Порожанов след оставката: Положих всички усилия работата в МЗХ да върви добре

Порожанов след оставката: Положих всички усилия работата в МЗХ да върви добре - Tribune.bg
Снимка:

Резултатите за развитието на земеделския отрасъл показват възходящата тенденция, казва той

„Смятам, че положих всички усилия работата в едно от най-големите като обхват министерства да върви успешно“, заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, който подаде оставката си пред премиера Бойко Борисов, тъй като не желае атаката срещу него да влияе върху правителството.

„В сектора има много проблеми и със сигурност не всички са решени, но за всеки е направен опит за намиране на балансирано и справедливо решение. Резултатите за развитието на земеделския отрасъл ясно показват възходящата тенденция, такава се отчита и по отношение на износа на селскостопански стоки“, се казва още в цитираната от министерството позиция на министъра в оставка.

„Министерството изнесе изключително успешно Председателство на Съвета на ЕС с организирането на десетки събития и напредък по най-важната тема за сектора - Общата селскостопанска политика след 2020 г. В този период активно беше поставена темата с борбата срещу двойните стандарти при храните, която намери решение в пакета директиви, приети от Европейската комисия и Европейския парламент“, допълва той.

Порожанов казва още, че комуникацията със сектора винаги е била открита и прозрачна за поставянето, разглеждането и решаването на всички належащи въпроси.

Министър Порожанов изказва своята благодарност за работата си със земеделските производители и браншовите организации, пише още в съобщението.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати