Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Порожанов и Илиев: Чума имаше, сега се следи района

Политика

Порожанов и Илиев: Чума имаше, сега се следи района

Порожанов и Илиев: Чума имаше, сега се следи района - Tribune.bg
Снимка:

Чума по дребните преживни животни в Странджа е имало. В момента районът се наблюдава постоянно и се взимат проби, които обхващат 20-километрова зона около мястото на заразата. Това са т.нар. втори проби и те трябва да установят дали има разпространение на чумата. Това обясниха министърът на земеделието Румен Порожанов и директорът на БАБХ Дамян Илиев по повод спекулациите от страна на БСП по темата.

„Ветеринарните лекари непрекъснато наблюдават стадата в района на Странджа и нямаме притеснителни симптоми“, обясни Порожанов.

И той, и Илиев са категорични, че при установяване на заразата са взети всички необходими и правилни мерки.

Илиев обясни още, че на всеки 21 дни ще се изследва района и ако се окаже, че изследванията са отрицателни, то ще се настоява пред ЕС хората да могат да си продават продуктите на територията на България и на ЕС.

Министърът и директорът на БАХБ няма да подадат оставка, както настояват от левицата. „Ако си подам оставката, това означава, че не съм си свършил работата“, заяви Илиев.

Относно спекулациите, че се източват еврофондове, Порожанов бе категоричен, че няма ситуация свързана със спиране на средствата от ЕС и обясни, че темата е много сериозна и не трябва да се използва за политически спекулации.

 „Когато бях финансов министър през 2014 г., бяха затворени ОП „Регионално развитие“ и програма „Околна среда“. Всички строители стояха и никой не получаваше пари от 1 януари 2014 г. до времето на служебното правителство“, припомни той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати