Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Портних: Назначените от Кирил Петков са дали паркингите на Морска гара за 10 години!

Политика

Портних: Назначените от Кирил Петков са дали паркингите на Морска гара за 10 години!

Портних: Назначените от Кирил Петков са дали паркингите на Морска гара за 10 години! - Tribune.bg
Снимка:

„Как не намериха сили Благомир Коцев от ПП и Павел Попов от ДБ, след като управляваха, бяха областен, зам.-областен да предоставят свободната зона в Пристанище Варна на управление на Общината?“, попита пред журналисти кметът на Варна Иван Портних по повод рекламираната инициатива на двамата кандидат-депутати.

„Сега са в една листа един до друг. Как не намериха сили да си зададат тези въпроси един на друг, да си изяснят все пак кой какво прави. Единият бил отвоювал зелени територии. Същевременно е завладял по най-безпардонен начин няколко декара до ресторант „Хоризонт“ и си е поставил неговото заведение, което десетилетия печели. Заведение, придобито по времето на приватизацията за жълти стотинки. И такива ред дребни въпроси. На тях никой не отговаря, но хората са се юрнали по темата с Морска гара“, каза той.

„Те знаят ли че тяхното правителство смени борда на директорите и в момента там управляват хора, назначени от кабинета Петков? Или не знаят? А от медиите, не знаят ли, че преди няколко седмици е извършен търг, с който са отдадени паркингите за 10 години под наем? Това, което ние бяхме поели като ангажимент – тази зона да се превърне във визитната картичка на Варна с културната инфраструктура, експоцентър, нова културна сцена и т.н., пасажерски терминал, всъщност в близките 10 години темата вече е решена с този конкурс за паркинг“, каза още Портних.

„Така направеното предложение от страна на кандидата за народен представител Коцев юридически е напълно неиздържано, да не казвам неграмотно, типично в техния стил аматьорски, за хвърляне на прах в очите.“, сподели председателят на ОбС-Варана Тодор Балабанов, по повод инициативата на кандидата от ПП-ДБ да иска Община варна да получи управление върху свободната зона на Пристанището.

„Юридически няма как по настоящем, предвид действащото законодателството в Република България, тази територия да бъде предадена за безвъзмездно управление както казва уважаемият г-н Коцев. Има Закон за морските пространства и пристанищата, който казва тази територия как се управлява, от кого се контролира, по какъв начин се развива и чрез кого. Да, съвместно развитие законът би допуснал, но не и по този начин.“, разясни още Балабанов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети