Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Портних: Покрай аварията в езерото цъфна и политически планктон

Политика

Портних: Покрай аварията в езерото цъфна и политически планктон

Портних: Покрай аварията в езерото цъфна и политически планктон - Tribune.bg
Снимка:

В началото на един труден сезон нека не всяваме паника, призова кметът на Варна

Покрай аварията в езерото, цъфна и политически планктон, заяви кметът на Варна Иван Портних по повод на скъсаната тръба във Варненското езеро.

Той посочи, че веднага след установяването на аварията на тръбопровода е сформирана комисия с участието на всички институции по тази тема.

„За бездействие не може да се говори, защото през това време беше изискана информация от МОСВ, които са били организаторите на търга по избора на гръцката фирма, която е изградила проекта. Българо-датска фирма е отговаряла за надзора“, обясни той.

Портних обясни още, че тръбата е в гаранция, но фирмата не е предприела действия, за да отстрани дефекта. Затова е направена процедури за избор на изпълнител по отстраняване на аварията, а МРРБ е отпуснало 1,3 млн. лв. за ремонта.

Кметът на морската ни столица призова и в началото на един труден сезон да не се всява изкуствена паника.

„Всички институции са на терен, нека не всяваме изкуствена паника. Нека хората, които очакват туристическия сезон се готвят нормално“, заяви той

 „Относно проблемът с мъртвата риба, настояваме за оглед на всички възможни източници. Има предприятия от всякакви промишлености. Рибата е на километри от тръбата, обратно на логиката и теченията.“, допълни Иван Портних.

Няма отклонения в качеството на морската вода. От РЗИ посочиха, че при 21 плажа водата е с отлични показатели, а при два е с добри.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Йордан67 Този гнусен гербаджийски плъх, вместо да замълчи и се покрие, се опитва да бъде оригинален. Съсипа прекрасния град, мърльо некадърен! Взе властта от К. Йорданов, не че онзи пияния беше прекрасен, но поне направи Варна най-добър град за живеене в България. А този от началото само гафове, гафове и разсипия...
22.05.2020 22:02 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети