Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Посещение на Кирил Петков в кабинета на министър Стоянов довело до оставката на главния секретар

Политика

Посещение на Кирил Петков в кабинета на министър Стоянов довело до оставката на главния секретар

Посещение на Кирил Петков в кабинета на министър Стоянов довело до оставката на главния секретар - Tribune.bg

Президентът Румен Радев е съгласувал оставката на главния секретар на МВР и тя е изпратена на Министерския съвет за отправянето на предложение. Това заяви Петър Тодоров пред БНТ.

Той призна, че до искането да бъда отстранен се е стигнало след посещение на Кирил Петков в кабинета на вътрешния министър.

„Политическият лидер, който посети кабинета на вътрешния министър Калин Стоянов, е лидерът на партията „Продължаваме промяната“ – Кирил Петков. До искането на оставката ми се стигна след това посещение“, поясни Тодоров.

„Кирил Петков никога не е имал преди това забележки към работата ми, които да е изразявал пред мен или пред министър Рашков. Явно не се включвам в схемата на записа. Там ясно е казано, че трябва да сменим главния секретар, ръководителите на служби и директорите - законно или незаконно“, така отговори той на въпрос защо е станал неудобен.

„Нещо се промени - не знам какво, но преди това беше срещата му с този политически лидер”, добави Тодоров.

По думите му системата на МВР е била буквално разтърсена от политическите смени на шефове на областни дирекции на полицията. „Над половината от областните директори в страната бяха сменени абсолютно безпричинно, те бяха с изключително добри резултати”, допълни главният секретар в оставка.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети