Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Посланик Райков опроверга твърденията, че опитва да ограничи броя на секциите във Великобритания

Политика

Посланик Райков опроверга твърденията, че опитва да ограничи броя на секциите във Великобритания

Снимка:

Райков поясни, че посолството дори е поискало да бъдат разкрити 120 секции, но на този етап са одобрени 84

Българският посланик в Лондон Марин Райков опроверга информацията, че Посолството се опитва да ограничи броя на секциите, които ще бъдат  разкрити във Великобритания. 

„Във връзка с достигнали до нас излишни спекулации и тиражирани директни манипулации, че Посолството се опитва да ограничи броя на секциите, които ще бъдат  разкрити, бихме искали да подчертаем, че това категорично не отговаря на истината. Посолството е отправило предложение да започнем разчети с работна хипотеза за над тройно увеличение на броя на секциите спрямо предишните избори. През МВнР сме предложили да работим с очакване дори на 120 секции, а не на 84. Това е нашето желание, но е ясно, че решението ще бъде само на ЦИК. Това решение на ЦИК ще отразява броя на заявленията по места, но също и наличието на осигурени подходящи помещения и не на последно място - успешното или неуспешно набиране на съответен състав за всяка секция. Никой не може да прекрачи закона. Най-малкото не и Посолството“, пише в позицията посланик Райков. 

Той подчертава, че навсякъде, където бъдат покрити законовите изисквания, ще бъдат разкрити секции и Посолството ще окаже пълно съдействие за това, както винаги го е правило.

„Призоваваме всички граждани да не се подвеждат по спекулации, а да се информират за нашите действия само от сайта на Посолството, или от официалната Фейсбук страница. Доказали сме, че държим на пълната прозрачност и ви уверяваме, че ще продължим да го правим“, посочват още от българското посолство във Великобритания.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още