Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Посолството ни в Скопие изпрати протестна нота до МВнР на Република Северна Македония

Политика

Посолството ни в Скопие изпрати протестна нота до МВнР на Република Северна Македония

Посолството ни в Скопие изпрати протестна нота до МВнР на Република Северна Македония - Tribune.bg
Снимка:

Посолството на Република България в Скопие изпрати протестна нота до Министерството на външните работи на Република Северна Македония по повод решението на митническите власти на ГКПП Деве баир да спрат пратка от 920 български книги за Българския културно-информационен център в Република Северна Македония.

Езкемплярите от "Български народни песни" от Братя Миладинови бяха транспортирани от българския гражданин Виктор Стоянов, който представи на ГКПП Деве баир договор за дарение, с който книгите ще бъдат предоставени на културния ни център. Въпреки изпратения на място консул от посолството ни в Скопие, митническите власти заявиха, че е нужно предварително разрешение от Министерството на външните работи на Република Северна Македония, съгласувано с Министерството на културата на Република Северна Македония.

С нотата посолството иска обяснение защо се налага специално разрешение за внос на литература от страна-членка на Европейския съюз, което не е регламентирано никъде и е абсурдно да се случва през 2021 г. в държава, която претендира, че иска да се присъедини към Европейския съюз. Със скандалния акт на властите на Република Северна Македония ще бъдат запознати Европейската комисия и посолствата на държавите-членки на Европейския съюз в Скопие.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

ОТГОВОРНИ ЗА СЛУЧВАЩОТО СЕ СА: .
ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ - БКП/БСП/РЕЗИДЕНТИТЕ НА ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ/ПАРТИЗАНИТЕ-ТЕРОРИСТИ ОТ КРИЛАТА НА БСП, КОИТО ВЕЧЕ ЦЯЛА ГОДИНА ПОДГОТВЯТ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА В БЪЛГАРИЯ И РАЗЦЕПВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ИНТЕРЕС НА ВРАЖЕСКА РУСИЯ И СЪРБИЯ.......
НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ - ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!!!!
27.03.2021 22:32 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети