Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Поставят Капсула на доброто на церемония в НС

Политика

Поставят Капсула на доброто на церемония в НС

Поставят Капсула на доброто на церемония в НС - Tribune.bg
Снимка:

Поводът e 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето

Днес в 10.00 ч. в Европейски кът в сградата на Народното събрание ще се проведе тържествена церемония по поставянето на Капсула на доброто.

Инициативата е на председателя на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) – д-р Елеонора Лилова, със специалната подкрепа на председателя на 44-то Народно събрание –Цвета Караянчева и със съдействието на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, с председател Славчо Атанасов. Поводът за церемонията е 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето, съобщиха от ДАЗД.

Тази есен Държавната агенция за закрила на детето предложи на органите по закрила на детето в България – министрите, кметовете на общини и дирекциите „Социално подпомагане“ чрез Агенцията за социално подпомагане, да напишат своите послания за доброто на децата и идните поколения като символ на обединените усилия за по-добър живот на децата и семействата у нас.

На 22 ноември народните представители, представителите на органите по закрила на детето, на министерствата и институциите ще сложат своите послания в Капсулата на доброто, посочва БГНЕС. Цвета Караянчева, председател на 44-то Народно събрание, Славчо Атанасов – председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и д-р Елеонора Лилова – председател на Държавната агенция за закрила на детето ще запечатат Капсулата с восък и ще я сложат под стъкло. Тя ще бъде отворена през 2030 г. На церемонията ще присъства и еврокомисарят Мария Габриел.

Представителите на всички парламентарно представени партии ще се обединят около каузата заедно да постигнем повече в името на децата и тяхното щастливо бъдеще!


Последвайте ни в Google News

 

Етикети НС, ДАЗД

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети