Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Потвърдено: Кирил Петков е с охрана

Политика

Потвърдено: Кирил Петков е с охрана

Потвърдено: Кирил Петков е с охрана - Tribune.bg
Снимка:

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) и бивш премиер Кирил Петков е вече с охрана, потвърдиха от ПП за БТА. От политическата сила не коментират причините.

Кирил Петков е и съпредседател на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България".

Потърсени за коментар във връзка с публикации в медии, че Националната служба за охрана (НСО) е осигурила охрана на петима високопоставени български политици заради заплахи, от НСО заявиха за БТА, че няма как да коментират кои лица се охраняват, защото това е класифицирана информация.

Според Закона за НСО, при конкретна застрашеност в мирно време, по решение на междуведомствена комисия, се осигурява охрана на лица, заемали длъжности председател на Народното събрание или министър-председател, и такива, свързани с националната сигурност, посегателство спрямо които би подронило, отслабило или създало затруднения на властта в страната. Те имат право и на специализиран транспорт до четири години след освобождаването им от длъжност.

Междуведомствената комисия се състои от председател - началникът на НСО, и членове - председателят на Държавната агенция "Национална сигурност" и главният секретар на Министерството на вътрешните работи.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети