Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Повечето депутати на БСП в ЕП са изчезнали при гласуването за отравянето на Навални

Политика

Повечето депутати на БСП в ЕП са изчезнали при гласуването за отравянето на Навални

Повечето депутати на БСП в ЕП са изчезнали при гласуването за отравянето на Навални - Tribune.bg
Снимка:

Българските социалисти в ЕП, с изключение на Елена Йончева, не са взели участие в гласуването на резолюцията по повод отравянето на опозиционера Алексей Навални. Това показва проверката на резултатите от поименното гласуване.

Червените евродепутати - Сергей Станишев, Иво Христов, Петър Витанов и Цветомира Пенкова - изобщо не са участвали във вота. А Йончева е подкрепила документа.

Резолюцията е била подкрепена от всички българските евродепутати от ЕНП/ ГЕРБ- Асим Адемов, Александър Йорданов, Андрей Ковачев, Ева Мейдел, Андрей Новаков и Емил Радев, както и от Радан Кънев от Демократична България.

Тримата от ДПС - Атидже Велиева-Али, Илхан Кючюк и Искра Михайлова, също са гласували „за”. Двамата ни „евроконсерватори“ - Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков - са се въздържали.

Документът трябваше да осъди опита за убийство на Навални като в него се отбелязва, че веществото „Новичок” може да бъде разработено само в държавни военни лаборатории , което силно предполага, че руските органи са били в основата на нападението. Резолюцията също призовава за въвеждане на механизми за налагане на санкции, които да позволят изземането и замразяването на европейските активи на корумпирани лица, в съответствие със заключенията на фондацията на Алексей Навални за борба с корупцията.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Анастас #

Хюмнето Иво Христов ...
и Бабето Лъжкиня Гьончева ...

ПоРусначени продажници и Анти'българи.

(разконспириращо)
17.09.2020 18:27 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати