Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП-ДБ бойкотират Народното събрание, няма да влизат в пленарна зала

Политика

ПП-ДБ бойкотират Народното събрание, няма да влизат в пленарна зала

ПП-ДБ бойкотират Народното събрание, няма да влизат в пленарна зала - Tribune.bg
Снимка:

ПП-ДБ решиха да бойкотират работата на Народното събрание, като заявиха, че няма да влизат в пленарна зала. Причината е избора от страна на ВСС за временно изпълняващ длъжността главен прокурор да бъде Борислав Сарафов.

Според Петков скрито мнозинство е блокирало правосъдният министър Атанас Славов да бъде изслушан в пленарна зала.

Как гледате на решението на ПП/ДБ да бойкотират парламента?

Кирил Петков допълни, че е имало договорка антикорупционния закон на ГЕРБ и ПП-ДБ да бъдат вкарани в зала по едно и също време, но още по време на комисия този на ПП-ДБ бил отхвърлен.

„Във вчерашния ден след обяд, три регулатора, БНБ, Сметна палата и Здравна каса бяха вкарани в комисия. Имахме уговорка, че ще бъдат вкарвани предложения за хора, само които са с безупречна репутация и всички процедури ще бъдат обсъждани. Ако някой си мисли, че докато имаме правителство, което е важно за България, че това ще бъде цената всички регулатори с мандат от пет години да бъдат сменени, много се лъже“, заяви Петков и допълни, че няма да дадат най-важните органи.

Христо Иванов от своя страна заяви, че Борисов е казал неща, които не били верни, защото имало ангажимент към обща законодателна програма. Най-нормалната практика било двата антикорупционни закона да се внесат заедно и да се вземе най-доброто и от двата. „Денков и Габриел заявиха, че преди да бъдат сменени ръководствата на регулаторите ще има механизъм. Ние направихме огромен компромис, за да го има това правителство, но ние се борим в момента за неговата природа. Дали ще бъде реформаторско или параванче“, заяви Иванов и допълни, че иска механизъм за съгласуване при избора на председатели.

"Правителството не се разваля", допълни Христо Иванов. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети