Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП-ДБ: Да не разчитаме на служебни кабинети за номинацията за еврокомисар

Политика

ПП-ДБ: Да не разчитаме на служебни кабинети за номинацията за еврокомисар

ПП-ДБ: Да не разчитаме на служебни кабинети за номинацията за еврокомисар - Tribune.bg

ПП-ДБ заявиха на брифинг, че служебният кабинет няма мандат да предлага еврокомисар за следващите пет години. Кирил Петков припомни, че  от ПП-ДБ са входирали предложение в парламента за промяна на правилника, така че номинациите за еврокомисар да бъдат одобрявани от Народното събрание.

Той посочи, че още днес ще настояват с писмо максимално бързо да придвижат това проекторешение, така че всяка една номинация, която бъде предложена, да бъде изслушана в Народното събрание и да бъде гласувана. 

„Само така този човек, тази дама или мъж ще имат възможността да предтавяват България легитимно. Другото са прибързани решения. Служебният кабинет няма мандат да предлага еврокомисар. Ние ще имаме номинация, но процесът по легитимация е по-важен. Не е важен постът“, добави Петков.

„Главчев днес се сети, че трябва еврокомисар и написа писмо, да беше го направил преди месец и да имаше консултации“, посочи Атанас Атанасов. Той заяви, че подхождали с недоверие към служебното правителство и особено към министър-председателя, който бил висша партийна номенклатура на ГЕРБ.

„Димитър Главчев защо не се сочи към Иван Демерджиев, Вучков, Йорданов - хора, които са доказали, че през годините имат политическа автономия“, попита Атанасов и каза, че новият служебен министър е човек от близкия кръг на досегашния министър Калин Стоянов. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети