Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП-ДБ искат да продължат разговорите с ГЕРБ

Политика

ПП-ДБ искат да продължат разговорите с ГЕРБ

ПП-ДБ искат да продължат разговорите с ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

Коалицията ПП-ДБ заяви, че иска да продължи разговорите с ГЕРБ-СДС по управленската програма и приоритетите. Това обяви Лена Бориславова пред БТВ. По думите й, ако има проблеми и нови решения, които не са отразени в прогамата, то те са готови да ги обсъдят с ГЕРБ.  

Припомняме, че вчера от партията на Бойко Борисов обявиха, че са получили от страна на ПП-ДБ екселски файл, който да отразява програмата на коалицията.

„Формулата, която виждаме като работеща, е правителство на малцинство с подкрепата на онези партии, включително на ГЕРБ, във втория мандат“, посочи още тя.

За разговори между първите и вторите потвърди и Даниел Лорер. „Всички си дават сметка колко е важно политическите сили да надмогнат различията си и да продължат да търсят толкова необходимия консенсус, за да можем да предложим на българските граждани работеща формула за властта“, каза той.

По думите му гласовете на ГЕРБ са ключови за съставяне на правителство с втория мандат и затова водят разговори с тях. Въпреки, че не спечелиха изборите от ПП-ДБ са на мнение, че ГЕРБ са поставени пред избора, дали отново да се отиде на избори или да се даде шанс на втория мандат. Според Даниел Лорер предложения от ПП-ДБ кабинет е от професионалисти, които могат да свършат това, което трябва да се направи за България.   

Десислава Атанасова уточни, че от ПП-ДБ са поискали нови разговори с ГЕРБ, но този път по управленската програма на партията на Бойко Борисов. Атанасова заяви, че преговарящият от ПП-ДБ Николай Денков и Лена Бориславова, която в момента е координатор в сектор „Правосъдие“, са поискали управленската програма на ГЕРБ.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати