Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП-ДБ искат изслушване в парламента на Иван Гешев, Борислав Сарафов и Ясен Тодоров

Политика

ПП-ДБ искат изслушване в парламента на Иван Гешев, Борислав Сарафов и Ясен Тодоров

ПП-ДБ искат изслушване в парламента на Иван Гешев, Борислав Сарафов и Ясен Тодоров - Tribune.bg
Снимка:

„Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) ще извика на изслушване в Народното събрание главния прокурор Иван Гешев, заместник главния прокурор и директор на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов и заместник-директора на НСлС Ясен Тодоров. Това се посочва в позиция на ПП-ДБ, изпратена до медиите.

От коалицията посочват, че тримата трябва да отговорят на няколко въпроса: „Кои дела са на трупчета и кои политици са изнудвани с тях?“, „Кой е изпращал есемеси на главния прокурор как и кога да упражнява дейността си?“, „Кой е оказвал натиск върху ВСС, за да поиска оставката на главния прокурор?“, „Кои са политиците, с които си говори главният прокурор?“, „Защо Борислав Сарафов се страхува за живота си и днес получи охрана от Министерство на правосъдието?“.

„Работата на прокуратурата не е да говори пред медиите и да дава квалификации на народните представители, а да ръководи разследвания и да повдига обвинения в съда“, посочват в позицията си от коалицията ПП-ДБ.

„Ако България иска да стане нормална европейска държава, институциите трябва да започнат да работят, без значение кои са хората в тях. Затова приоритет на ПП-ДБ е дълбока конституционна реформа, която да гарантира справедливост и равенство пред закона за всички българи“, допълват от коалицията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети