Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП-ДБ искат утре НС да гласува оставката и преговорите да започват

Политика

ПП-ДБ искат утре НС да гласува оставката и преговорите да започват

ПП-ДБ искат утре НС да гласува оставката и преговорите да започват - Tribune.bg
Снимка:

Парламентарната група на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) приема резултата от днешното съвещание на ГЕРБ-СДС като стъпка към създаването на атмосфера за конструктивен диалог.

В позиция от обединението изразяват удовлетворение, че "голяма част от точките, предложени в меморандума на ППДБ, са възприети и обсъдени с необходимата сериозност в предложеното от ГЕРБ споразумение". Преговорният екип на ПП-ДБ ще се състои от лидерите на коалицията - Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, Атанас Атанасов и настоящият премиер Николай Денков. Те ще седнат на преговорната маса с екипа на ГЕРБ в лицето на Мария Габриел - главен преговарящ, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян.

"За ППДБ стабилността на страната и устойчивото ѝ развитие за обозримо дълъг период са първостепенен приоритет. Неотменима и основополагаща задача обаче е да се гарантира продължаване на реформите в съдебната власт, службите за сигурност, изборът на почтени и експертни членове на регулаторите, пълното членство в Шенген и еврозоната. Това трябва да стане при ясно поети ангажименти, което изключва формирането на мнозинства извън това на двете парламентарни формации.

Оценяваме ситуацията в момента като особено важна за бъдещето на страната и затова призоваваме колегите от ГЕРБ да започнем преговорите веднага щом г-жа Мария Габриел е отново в страната. Преговорният екип на ПП-ДБ ще се състои от лидерите на коалицията и настоящия премиер Николай Денков.

За нас всеки договор е обещание между страните, а добрите обещания са спазените обещания. Ето защо ние ще предложим утре Народното събрание ефективно да приеме чрез гласуване оставката на правителството на Николай Денков", информират в позицията си от ПП-ДБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети