Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП/ДБ издигат за кмет на Русе бивша депутатка с условна присъда заради блъсната пешеходка на светофар

Политика

ПП/ДБ издигат за кмет на Русе бивша депутатка с условна присъда заради блъсната пешеходка на светофар

ПП/ДБ издигат за кмет на Русе бивша депутатка с условна присъда заради блъсната пешеходка на светофар - Tribune.bg
Снимка:

Бившият депутат Рена Стефанова е кандидатурата на „Продължаваме промяната – Демократична България за кмет на Русе“. Тя представи основните приоритета в кампанията си за местните избори – да стане Русе чист и приветлив град, да го направят привлекателен за младите хора, които да намират смисъл да остават в Русе, ще акцентират върху сигурността и ще предложат нов модел на управление.

Рена Стефанова заяви, че очаква трудна кампания, за да убеди хората, че трябва да отидат да гласуват. Тя отрече бившият транспортен министър Николай Събев да е повлиял върху издигането ѝ за кмет.

Бившата народна представителка е известна с това, че имунитетът ѝ падна и успя да сключи споразумение с прокуратурата за условна присъда от 3 месеца.

Причината е пътен инцидент, при който е пострадала жена. В деня на откриването на 47-ия парламент - 13 декември, Стефанова блъснала жена с колата си на столично кръстовище. Тя доброволно се отказа от имунитета си и заяви, че ще понесе отговорност, ако вината ѝ се докаже. Освен 3 месеца условно, адвокатката от Русе имаше и забрана да шофира.

Рена Стефанова се е явила лично с адвоката си на заседанието и е потвърдила волята си да сключи споразумение, признавайки вината си.

В деня на пътния инцидент Стефанова шофирала тойотата си по ул. „Одрин“ в София, става ясно от обвинението. На кръстовището с бул. „Тодор Александров“ завила наляво в посока центъра. В същото време жена пресичала натоварения булевард. На мястото има и светофар, който обаче пуска едновременно пешеходците и колите.

Според прокуратурата Стефанова е бутнала жената по невнимание. Тя паднала на земята и си счупила 12-и гръден прешлен, което според НК е средна телесна повреда. В акта на съда е описано, че Рена Стефанова е нарушила два от членовете на Закона за движение по пътищата - не е била внимателна и предпазлива към пешеходците и е била длъжна да ги пусне да минат.

Първо Рена Стефанова обясняваше, че се е движила с колата си зад голям черен джип и в последния момент е видяла пресичащата жена, която закачила със страничната броня. След това я откарала за преглед в болница, въпреки че тя не искала. Стефанова лично се обадила на полицията и дала обяснения.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети