Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП-ДБ нарекоха „спекулация“ темата с парите във фискалния резерв

Политика

ПП-ДБ нарекоха „спекулация“ темата с парите във фискалния резерв

ПП-ДБ нарекоха спекулация темата с парите във фискалния резерв - Tribune.bg
Снимка:

Доскорошният министър на правосъдието Атанас Славов пък заяви, че снимките на главния секретар на МВР Живко Коцев не са доказателство

Като спекулация определи депутатът на ПП-ДБ Стою Стоев изявлението на служебния финансов министър, че парите във фискалния резерв са 6, а не 9 млрд. лева. „Гледат се средствата в резерва в края на месеца, а не в средата”, коментира той.

По другата гореща тема със снимките на главния секретар и на техния съпартиец Бойко Рашков, бившият правосъден министър Атанас Славов заяви само: „ако снимките бяха доказателство, щяха да са приобщени по делото“.

ПП-ДБ призоваха депутатите да загърбят политическите пристрастия и да приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) в зала.

„Днес ще внесем промени в Закона за защита на лицата, подаващи сигнали. Призовавам депутатите да ги приемем, това е една от мярката по ПВУ, остават още три. Нека загърбим политическите пристрастия”, заяви Стою Стоев.

Според Атанас Славов има две причини, поради които ГЕРБ и ДПС са поискали избори и ги посочи:

„Първата причина е, че от шест месеца е приет Закона за противодействие на корупцията и трябваше досега да се извърши избор на независима деполитизирана комисия - това бе блокирано, не се случва. Втората причина е, че от една година е приет Закона за защита на сигналоподателите, който тогава бе приет с на практика амнистия за времето на управлението на ГЕРБ, а ние искахме да изпълним критериите на Европейската комисия да важат защитите назад във времето", посочи Славов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети