Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП-ДБ поканиха ГЕРБ-СДС заедно да внесат правила за избор на Комисия за противодействие на корупцията

Политика

ПП-ДБ поканиха ГЕРБ-СДС заедно да внесат правила за избор на Комисия за противодействие на корупцията

ПП-ДБ поканиха ГЕРБ-СДС заедно да внесат правила за избор на Комисия за противодействие на корупцията - Tribune.bg
Снимка:

ПП-ДБ поканиха във вторник ГЕРБ-СДС да внесат заедно правила за избор на Комисия за противодействие на корупцията. Това съобщи Кирил Петков, който добави, че така ще се гарантират номации по най-обществения и прозрачен начин.

„Аз съм доволен да видя, че започваме да се движим в правилната посока“, коментира Петков изразената готовност от страна на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за попълване състава на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Относно избраната дата 5 януари - денят, в който се очаква от ГЕРБ-СДС да представят коалиционното споразумение - Петков отговори, че за внасянето на правилата за антикорупционната комисия не е необходима среща на ниво лидери. Той бе категоричен, че България не може да няма институция, която да разследва корупцията.

Христо Иванов подчерта, че изваждат пред скоби темата за регулаторите, реформата в службите за сигурност и правосъдието, за да продължи преговорният процес с партньорите им от ГЕРБ-СДС.

„Искаме да потвърдим отново – нашето разбиране е, че България не може да разреши трайно политическата криза и да отговори на обществените очаквания за формиране на правителство за втората част на ротацията, без да имаме ясен отговор за това какви реформи ще се правят по отношение на борбата с корупцията, върховенството на правото и сигурността“, заяви Христо Иванов.

Той поясни, че те искат преговори и разбират, че това е начин за уеднаквяване на позициите и търсене на баланс.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети