Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП-ДБ представи амбициозна управленската програма за развитие и нормален европейски живот

Политика

ПП-ДБ представи амбициозна управленската програма за развитие и нормален европейски живот

ПП-ДБ представи амбициозна управленската програма за развитие и нормален европейски живот - Tribune.bg

Лидерите на обединението споделиха национални приоритети в 18 управленски ресора, които ще извадят държавата от застоя

Днес „Продължаваме Промяната – Демократична България“ представиха амбициозна програма за управление, която ще превърне България в нормална европейска държава, съобщиха от пресцентъра на партията. Лидерите на обединението споделиха национални приоритети в 18 управленски ресора, които ще извадят държавата от застоя и ще я превърнат в мястото, където хората свободно сбъдват мечтите си.

Само за 164 работни дни в управлението, в което ПП и ДБ участваха, правителството успя да изведе България начело на положителна класация в ЕС. Сега обединението представя план за 4 години, който категорично заявява, че има как да оглавим още положителни класации и да заживеем нормален европейски живот. Има и кой да работи за това, уверяват те. 

Кирил ПетковКирил Петков

Кирил Петков заяви, че обединението ПП-ДБ има амбициозен и конкретен план за нормален европейски живот:

„Имаме амбициозен и конкретен план как да превърнем България в страна с нормален европейски живот. Поставяме приоритет върху българското производство на качествени и евтини храни, независима енергетика, еднакво развити региони в Северна и Южна България и достойни доходи. Има как всичко това да се случи с голямото обединение от партии и граждански движения.“

Асен Василев коментира, че България не е бедна страна - в държавата има средства, които просто трябва да бъдат събрани и да се разпределят по предназначение:

„Дълго време ни обясняваха, че сме бедни. В държавата всъщност има пари. Има средства за увеличение на заплатите и на учителите, и на лекарите, на пенсиите, има средства за безплатни детски градини, програми за спорт в училищата. Къде са били тези средства досега? Това са средства, които не са отивали по предназначение. Това са средства, които ги има в държавата, просто трябва да бъдат събрани. Има как да върнем справедливостта. Единственото, което трябва да направим като нормални европейци, е да излезем и да гласуваме на 2 април“.

Асен ВасилевАсен Василев

Христо Иванов сподели, че има как всеки българин да се нарече истински европеец:

„Безнаказаността помпа корупцията, а оттам разрухата и загубата на достойноство. Но България може да бъде страна с европейска законност, страна, в която корупцията е изкоренена. Не сме обречени. Ето защо ние ще внесем закопроект за изменение на конституцията. Той най-накрая ще сложи под контрол главния прокурор или ще елиминира тази позиция като център на власт. Ще работим за истински независим съд, с който да се гордеем и в който да вярваме всички. Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ може да доведе до край тези усилия, за да може всеки българин да се нарече истински европеец.“

Ген. Атанас Атансов заяви, че има как да имаме истински въоръжени сили:

„За да модернизираме българската армия е необходима политическа воля и достатъчно финансови средства, така че да се превърнем в адекватен и надежден член на отбранителния съюз - НАТО. Българския парламент взе решение да изпрати оръжие в Украйна и по този начин да можем да се освободим от остарялата руска техника и да договорим със своите партньори, модерно въоръжение. Има как да имаме истински въоръжени сили.”

Съпредседателят на „Зелено движение“ Добромира Костова заяви, че има как да изградим богати региони:

„Приоритетите, върху които ще работим след изборите, ще дадат възможност да изградим богати региони, да направим работеща администрация, да отгледаме здрави и образовани деца, които живеят в чисти и зелени градове. И това не са мечти - ние имаме план как да постигнем всичко това.“

Съпредседателят на „Зелено движение“ Владислав Панев коментира, че има как България да бъде силна и просперираща държава:

„Програмата на нашето обединение дава перспектива пред България за изграждане на една силна и просперираща държава, където всеки честен и предприемчив човек има своя шанс за добър живот. Сега е моментът да направим следващата стъпка към зелена, дигитална и силна икономика.“

Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ изрази увереност, че може да реализира всеки един от представените приоритети без нужда от спасители. Широкото обединение на партии, граждански движения и подкрепата на всеки един български гражданин са ключът към това.

Пълната програма на обединение ПП-ДБ можете да видите тук:

https://ppdb.bg/programa/

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати