Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП-ДБ се похвалиха след вота: 62 от 66-те реформи се случиха. Показахме какво е истинско лидерство

Политика

ПП-ДБ се похвалиха след вота: 62 от 66-те реформи се случиха. Показахме какво е истинско лидерство

ПП-ДБ се похвалиха след вота: 62 от 66-те реформи се случиха. Показахме какво е истинско лидерство - Tribune.bg
Снимка:

Петков заяви, че Борисов му звъннал да се извини, че няма да присъства на вота

Похвали за премиер и министри, както и добри постижения – това се изтъкнаха ПП-ДБ след неуспешния вот на недоверие. На брифинга дойде почти цялата парламентарна група.  „Днес ще говорим за добри новини. Какво реално се случи в последните два месеца - какво се случва в сглобката и в нашата обща работа. 62 от 66-те реформи, които си бяхме заложили за тази пленарна сесия, се случиха“, похвали се Кирил Петков. 

Започна да изрежда  - антикорупционният закон, който бил „мираж“, законът за домашното насилие, разселдването на главния прокурор „Реформи, които излеждаха непосилни, днес те са факт“.

Кирил Петков възторжено обяви, че има 63 депутати, премиер – образован и честен и министър Асен Василев, който за дни е свалил дефицита. „Показахме какво е истинско лидерство. Сложихме си репутацията на линията, тези реформи да са реалност“.

На въпрос как си обяснява липсата на лидера на ГЕРБ Петков заяви: „Господин Борисов ми се обади лично преди вота на недоверие. Извини се, че не може да дойде и каза, че неговата група подкрепя правителството в този формат“, разказа съпреседателят на ПП.

Според Христо Иванов вотът на недоверие е показал безалтернативността на това управление.

„Управлението е трудно и свързано с много компромиси, които трябва да се договарят, както и с неспирни конфликти, защото то се крепи на партии, които запазват своите различия. Президентът Радев направо обезглави системата ни за изграждане на приоритети в националната сигурност, като отказа да свика КСНС", коментира той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети