Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП-ДБ се събират, за да решават за втория мандат, Петков и Василев не са размислили за връщането на мандата

Политика

ПП-ДБ се събират, за да решават за втория мандат, Петков и Василев не са размислили за връщането на мандата

ПП-ДБ се събират, за да решават за втория мандат, Петков и Василев не са размислили за връщането на мандата - Tribune.bg
Снимка:

Коалицията "Продължаваме Промяната-Демократична България" се събра на Национален съвет. Очаква се там членовете да решат как да процедират след връчването на втория мандат от президента, предава Нова телевизия.

Припомняме, че коалицията стана втора по численост парламентарна група, след като от ДПС бяха изключени няколко души, а други пожелаха сами да напуснат.

“Продължаваме разговорите с нашите партньори относно втория мандат”. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков преди Националния съвет на коалицията.

“Няма да правя изявления сега”, добави Петков.

“Продължавам да вярвам, че в този парламент няма проевропейско, антикорупционно мнозинство, и съответно ще бъде невъзможно да се състави правителство, което да води България към Европа и по-стабилни доходи”. Това заяви и съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев.

“Мандатът е тежка отговорност, не може с лека ръка тя да се отхвърли, трябва да обсъдим, не смятам, че може да се направи антикорупционно правителство, но не пречи да се прокарат такива закони”, смята още Асен Василев.

На въпроса дали ще говорят с всички партии в това число и с част от ДПС, които са дали съгласие, Василев каза: “На приказки не вярвам, трябват действия”. 

В ПГ на Движението останаха едва 23 от 47 депутати, което им отреди четвърто място в НС. Така ПП-ДБ, със своите 39 народни представители, следва да получи папката с втория мандат от Румен Радев. Трета политическа сила е "Възраждане" с 38 депутати. ГЕРБ-СДС вече получи първия мандат, но не събра необходимата подкрепа за кабинет с премиер Росен Желязков.

Заявките на ПП-ДБ бяха, че те няма да се коалират с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". Съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов в петък заяви, че коалицията има план, но не може да оповести подробности за него.

В петък в позиция до медиите от партия „Волт“ призовават от „Продължаваме промяната – Демократична България“ да върнат неизпълнен втория проучвателен мандат за съставяне на правителство, веднага след като бъде връчен на коалицията от държавния глава Румен Радев. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети втори мандат
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети